Könyvvel könnyebb!

knyvht4A 80. Ünnepi Könyvhét megnyitóján, dacára a késő délutáni időpontnak, még meglehetősen kevesen tették tiszteletüket a Vörösmarty téren. Most szeretnénk felhívni a Dívány könyvekre éhes olvasóinak figyelmét, hogy a könyvhétre megjelenő 360 kötet új könyv végigmustrálása, a programok megtekintése szórakoztató, ámbátor időigényes feladat.


Így aztán tessék minél hamarabb elindulni, talán még  a nap is kisüt, mire odaértek!
Idén sincs hiány új könyvekből, annyi szent. Az 1927 óta változatlanul üzemelő Ünnepi Könyvhétre, a magyar írók és a magyar irodalom meghatározó rendes évi eseményére 360 kötetnyi premierrel jelentkeztek a kiadók.

A fesztivál központi helyszíne változatlanul a Vörösmarty tér, de párhuzamosan az itteni programokkal a belvárosi Ráday utcában, az Írók Boltjánál és a Liszt Ferenc téren, a Merlin Színházban, a Szlovák Intézetben és Újbuda központjában is rengeteg program, kerekasztal-beszélgetés, dedikálás vár rátok június első hétvégéjén.

A Vörösmarty téren a színes kis pavilonoknál író urak és hölgyek dedikálják sokkonyvhet_2009 esetben még nyomdafesték-illatú, új könyveiket, így többek között Kányádi Sándor, Vathy Zsuzsa, Szabó T. Anna, Berg Judit, Marék Veronika, Parti Nagy Lajos, Závada Pál, Fejős Éva, Bartos Erika, Hernádi Judit, Verebes István, Lázár Zsófi, Nógrádi Gábor, Bach Szilvia – hogy csak néhány eseményt emeljünk ki a három napig tartó, folyamatos dedikálások sorából.

Az irodalmi beszélgetések, irodalmi félórák, új könyvek premierjét, felolvasással egybekötött bemutatóját más színpadi rendezvények is színesítik, pénteken (2009. június 5.), konyvhet_nagyszinpad17 órától Palya Bea-koncert, szombaton délelőtt a középiskolások számára kiírt könyvtörténeti vetélkedő döntője kísérhető figyelemmel, ezen a napon lesz még Kalálka-koncert (16.30–17.30), valamint szombaton kerül sor a Könyvek éjszakájára (18–24 h), mely alkalomból kedvenc íróink fognak sört csapolni a szinte nappali fényben tündöklő Vörösmarty téren – és dedikálnak késő éjszakáig.Vasárnap délelőtt és délután még Figurina-bábelőadás és Huzella-koncert várja a gyerekeseket.

A Dívány maroknyi csapata is képviselteti magát a könyvheti bemutatókon, s az ajánlóban rendszeresen megjelenő könyvrecenziókkal igyekszik bemutatni a legújabb, figyelemre méltó, ígéretes, könnyed és komoly felnőttirodalmat, valamint a gyerekeknek készült meséket, regényeket. Tartsatok velünk! Mert ahogy egy régi reklám szlogenje mondja: „Könyvvel könnyebb!”.

program-szervezo-try

80. Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok
2009. június 4–8.
Központi helyszín:
Budapest V., Vörösmarty tér
Kapcsolódó helyszínek:
IX., Ráday utca
Merlin Színház (V., Gerlóczy u. 4.)
VI., Liszt Ferenc tér
Szlovák Intézet (1072 Bp., Rákóci út 15.)
XI., Újbuda-központ (Etele út–Tétényi úti sarok)

A Dívány eddigi könyvajánlói


Sonja Lyubomirsky: Hogyan legyünk boldogok?
Stephenie Meyer: Twilight
Dr. Csernus Imre: A férfi
Paeli Suutari: A Suutari-levelek
Simone de Beauvoir: Amerikai szerelem

Joan Slonzcewski: Ajtó az óceánba

 





Oszd meg másokkal is!
Érdekességek