KULTÚR

Kistehén a Zöldben és különös jazz-tettek

2010. május 28., péntek 09:40

Az újabb hétvége ürügyén, íme, újabb virtuális sétánk a hétvégére tervezett koncertek körül, pár érdekesnek tűnő megállóval. Zenei programajánló.


Kistehén

Zöld Pardon, 2010. május 28, péntek 20:00

Megbántottál, Szájber gyerek, Azt mondtad: az élet gyorsan lepereg, Ezért soha nem nézel hátra, (és) Nem is olyan magas hegy a MÁTRA! - mindenki fülében ott cseng ez az őrült, ravaszul hülye, fülbemászó, dal, ami jól tükrözi a Kistehén Tánczenekar egyedi hangvételét. Igazi hungarikum. Idén januárban többen kiléptek a zenekarból és Intim Torna Illegál néven alapítottak új bandát. Kérdéses volt, hogy a szétszakadás után megmarad-e a Kistehén lendülete.
Az újracsomagolt forma megerősített ritmusszekcióval hozza harapós dalait az új, A picsába az űrhajókkal című lemezen. Nagy-britanniai bandákat (Strokes, The Hives, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs) idéző pörgő gitártémák, bájosan bunkó szenvtelenség, és a slágerszagú: Jó csávó a Markó bizonyítja, hogy a Kistehén még mindig jól „béget", bármennyi képzavart sző bele dalaiba, és így a róluk szóló írásokba is...

 

Enyedi Sugárka Jazz Tett

Szabad az Á, 2010. május 29, szombat 22:00

Enyedi Sugárka 2001-ben elnyerte a Magyar Rádió Nemzetközi Jazzének versenyének különdíját, és azóta rohamléptekkel ível fel hazai és nemzetközi karrierje. A Jazz Fesztivál keretében fellépő Sugárka előadásait dél-amerikai ritmusok, sanzonos hangulatok, improvizációk jellemzik. Dob nélküli bensőséges hangulat, érzelmes, de nem érzelgős zene. Személyes hangnemben énekel saját szerzeményeket, és fogalmaz újra ismert slágereket.

A Mikszáth Kálmán téren lévő Szabad az Á a kilencvenes évek elején kultikussá vált Tilos az Á helyén működik. Utóbbi a rendszerváltás időszakának liberális szórakozóhelye volt, nevét a Micimackóban szereplő nevezetes tábláról kapta. Itt található az ország egyetlen, mulatóhelyen kiállított, védett falfestménye, egy 3D hatású perspektivikus utcakép. Halász Péter idehozta New Yorkban élő képzőművész barátját, Jean-Michel Verre-t, aki diavetítők segítségével New York-i utcaképet festett a földszinti hátfalra.

Oláh Ibolya és Zenekara

Old Man's Music Pub, 2010. május 29., szombat 21:00

Az öntörvényű Mega-sztár körül keringő pletykák után most a lényeg végre újra csak a rockosan érces hang egy karizmatikus nő birtokában. Oláh Ibolya számai a Magyarország, és a Nem kell című dalokon kívül nem igazán ívódtak belénk, pedig két albuma is megjelent. A harmadik, El merem mondani címmel, 3 hónapja látott napvilágot. Igazán ütősre sikerült, értelmes és vagány pop dalokkal, színvonalas zenekar kíséretében. A vagányság itt most inkább bátorságot jelent, a vad lázadás hangulata a háttérben, csak a basszusban dübörög ezen az albumon. A dalok összegző, lírai hangvételűek, színházi atmoszférával, ami nem véletlen, hiszen Ibolya sok színházi munkában is részt vett az utóbbi években (pl: Aida)


 

Egy lenyugodott, érettebb koncerthez remekül illik az Old Man's Pub, amely nem a húszévesek hétvégi lázadásának robbanópontja, hanem az érettebb generáció hangulatos bárja, ahol a zene és a beszélgetés mellett a kulináris élvezeteknek is engedhetünk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta