KULTÚR

Hidegen ajánljuk!

2009. június 19., péntek 11:49

szoda2vagottHa a várakozások ellenére úgy alakult, hogy ezen a hétvégén a fővárosban rekedtél, és ettől máris nagyon meleged van, PEZSEGJ rá a fröccsprogramra, és hűtsd le magad egy jó kis – nagy, góré, Krúdy – fröccsel!


Ugyanis június 20-án, szombaton rendezik az első fröccsünnepet Budapesten, a Városháza Parkban.

A Deákig kell eljutni – ajánlottan tömegközlekedéssel –, onnan már csak egy kis séta, és jöhet a frissítő fröccsözés.

A Nemzeti Bormarketing Program célja a fröccskultúrakampánnyal, hogy a nagy múltú fröccsözés visszakapja régi fényét. A fröccs igazi hungarikum, temérdek irodalmi műben és elhíresült anekdotában szerepel. Manapság mégis elsőre a sarki talponálló ugrik be róla.

Pár alapszabály betartásával azonban egyszerre a helyére és az asztalunkra kerül a fröccs. Az első és legfőbb, ahogy a főzéshez sem illik olyan bort használni, amit magában nem szívesen fogyasztanánk, a fröccsel se tegyük ezt. Felejtsük el a felhúzva majd jó lesz elvét!
Emellett a fröccs igazi nyári ital, igyuk melegben, hidegen. Kedvünkre válogathatunk az arányok közül – mennyi frissülésre és mennyi hangulatra vágyunk.
A legjobban pedig akkor járunk, ha elkunyeráljuk felmenőink szódáspalackját (szifonos fej, klasszik fekete műanyag, kicsit kopott, fémes test, metálkék vagy metálbordó), ásványvízzel soha nem lesz az igazi.

A program nem csak könnyű italozásról szól, a színpadon egész nap zenei program lesz olyan fellépőkkel, mint a Paganza, a Folkfree, Szalonna és Bandája, valamint a Maszkura és a Tücsökraj. Előadásokra is sor kerül majd bor és szóda témakörben. Ezeket csak fröccsel a kezünkben illik hallgatni!
A szervezők a családosokról sem feledkeztek meg, lesz játszóház és almalé a fröccs alatti korosztálynak.

Aki holnap hűsölni a Belvárosba megy ezek után, részt vehet még egy Guinness-rekord-kísérletben is. Készül majd egy 500 literes „gigakisfröccs”, amiben az lesz a legjobb, hogy utána a jelenlévők megisszák.

Fröccsgyorstalpaló kezdőknek:

Kisfröccs: 1 dl bor+1 dl szódavíz
Nagyfröccs:  2 dl bor+1 dl szódavíz
Hosszúlépés: 1 dl bor+2 dl szódavíz
Házmester: 3 dl bor+2 dl szódavíz
Viceházmester: 2 dl bor+3 dl szódavíz
Góréfröccs: 1 dl vagy 2 dl borhoz pont egyspriccentésnyi szódavíz
Krúdy-fröccs: 9 dl bor+1 dl szódavíz

Aki további előtanulmányokat szeretne folytatni, azoknak melegen ajánljuk a www.egyjofroccs.hu oldalt.

 

program-szervezo-try
Fröccsünnep Budapesten
2009. június 20.
Bp. V., Városháza tér

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta