KULTÚR

Hetedhét pásztortüzek - ajánló és receptverseny

2009. október 2., péntek 10:07

pasztortuzekRégen ilyenkor gyúltak a pásztortüzek a dombok tetején, jelezve, hogy Mihály napjától várják az időjárás téliesre fordulását – mi fúziós bográcskonyhát, hegyaljai pincék borait és egy receptversenyt ajánlunk, ahol a jó étel borválogatást ér. Október 10-én, szombaton a Dívány csapata is pásztortüzet gyújt Erdőbényén, Tokaj-hegyalján! 

 

Lesz bárányterelés és bárányfogás, kádárbemutató, elkészítjük a falu borát, meg lehet tanulni szőni, a gyerekeket pedig játszóudvar várja.

Ezek mellett lesz még fúziós bográcskonyha, hagyományos, és fúziós bográcsételekkel és persze kinyitják kapuikat a híres hegyaljai pincék is.

7ed7_logo_copy
A szervezők receptversenyt hirdettek, aminek fődíja egy erdőbényei borválogatás. A fortyogó bográcsok egyikében a versenyre beküldött pályaművekből kiválasztott étel készül majd. A Dívány egyik szerzőjének pályázatát itt olvashatjátok.

Este a Magyar Dudazenekar játssza a talpalávalót, és a falu feletti hegyről gyönyörködhetünk a távoli tüzekben.
Gyertek el ti is, koccintsunk a hosszú, napfényes őszre!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta