Háborítatlan szülés

szuletes_2Csoda – az élet pillanatának kezdete, a születés misztériuma. S hogy milyen körülmények között kerül majd sor az új élet ünnepére? Te döntöd el! A Születés hetében számtalan program segít ahhoz, hogy jól dönthess.



Hogy a megfelelő időben bizalommal fordulhass a szülésznőhöz, az orvoshoz, a dúlához, érdemes tisztában lenned azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel háborítatlan körülmények között hozhatod világra kisbabádat – legyen szó kórházi vagy otthon szülésről.
A Dívány a Születés hetében most két programot, illetve helyszínt ajánl a figyelmedbe.

A Vízöntő Pinceklubban ezen a héten a várandósokat és családjukat tájékoztatják választási és döntési lehetőségeikről, a hazai szülészeti ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól. Az idei fesztivál mottója, a „Nőből anyává, anyából nővé” gondolatkör köré szerveződtek a programok, így a kismama-relaxáció, a bogármuzsika, a háborítatlan szülés és a beszélő babakezek foglalkozások is.

A Világra jönni című filmbe 48 órányi történést sűrítettek az alkotók: több valóságos személy sorsa fonódik össze egy egyedülálló és egyetemes pillanatban: egy gyermek világrahozatalakor. Az élet első kiáltásának történetét, világok, népek és kultúrák különbözőségének, a legszebb és legmeghökkentőbb utazásnek lehetsz szemtanúja. Születés szélesvásznon… A vetítés után Rózsa Judit pszichológussal és Bottyán Emese szülésznővel beszélgethettek a látottakról.

program-szervezo-try

Születés hete a Vízöntő Pinceklubban
Programok: 2009. május 22-éig
Helyszín: Vízöntő Pinceklub
1132 Bp., Váci út 50.

Születés hete a Nagytétényi Művelődési Központban
Program: Világra jönni – filmvetítés
Időpont: 2009. május 21., 09.15
Helyszín: Klauzál Gábor Művelődési Központ, 203-as terem
1222 Budapest, Nagytétényi út 31–33.

Oszd meg másokkal is!
Mustra