KULTÚR

Háborítatlan szülés

2009. május 18., hétfő 14:06

szuletes_2Csoda – az élet pillanatának kezdete, a születés misztériuma. S hogy milyen körülmények között kerül majd sor az új élet ünnepére? Te döntöd el! A Születés hetében számtalan program segít ahhoz, hogy jól dönthess.Hogy a megfelelő időben bizalommal fordulhass a szülésznőhöz, az orvoshoz, a dúlához, érdemes tisztában lenned azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel háborítatlan körülmények között hozhatod világra kisbabádat – legyen szó kórházi vagy otthon szülésről.
A Dívány a Születés hetében most két programot, illetve helyszínt ajánl a figyelmedbe.

A Vízöntő Pinceklubban ezen a héten a várandósokat és családjukat tájékoztatják választási és döntési lehetőségeikről, a hazai szülészeti ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól. Az idei fesztivál mottója, a „Nőből anyává, anyából nővé” gondolatkör köré szerveződtek a programok, így a kismama-relaxáció, a bogármuzsika, a háborítatlan szülés és a beszélő babakezek foglalkozások is.

A Világra jönni című filmbe 48 órányi történést sűrítettek az alkotók: több valóságos személy sorsa fonódik össze egy egyedülálló és egyetemes pillanatban: egy gyermek világrahozatalakor. Az élet első kiáltásának történetét, világok, népek és kultúrák különbözőségének, a legszebb és legmeghökkentőbb utazásnek lehetsz szemtanúja. Születés szélesvásznon… A vetítés után Rózsa Judit pszichológussal és Bottyán Emese szülésznővel beszélgethettek a látottakról.

program-szervezo-try

Születés hete a Vízöntő Pinceklubban
Programok: 2009. május 22-éig
Helyszín: Vízöntő Pinceklub
1132 Bp., Váci út 50.

Születés hete a Nagytétényi Művelődési Központban
Program: Világra jönni – filmvetítés
Időpont: 2009. május 21., 09.15
Helyszín: Klauzál Gábor Művelődési Központ, 203-as terem
1222 Budapest, Nagytétényi út 31–33.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta