KULTÚR

Éld túl a más(odik)napot!

2010. június 5., szombat 15:37

poszt2_mA zöld környezetétől méltatlanul megfosztott, frissen debütáló pécsi fő(térkő)tér kiállta a próbát. A pollenszezon kellős közepén is bátran Európa Kulturális Fővárosa felé vehetjük az irányt, tüsszögés nélkül élvezhetjük a POSzT programjait.

Az első nap nem sok érdekességet tartogatott, kivéve talán Bodrogi Gyula kalapját. Lassan kiderül Pécsett, meg végre talán az is, mire is számíthatunk idén a Pécsi Országos Színházi Találkozón. A kitágított Széchenyi téren beszűkül a mozgástér, korzózó hírességek és lesifotósok mérik össze gyorsaságukat - mintha csak a SZÚR (színészek-újságírók rangadója - szerk.) első félidejét tekintenénk meg a B-középből -, jegyzem meg más(odik)napos enerváltsággal a limonádém felett.

 

mozg

Mozgásszínház a sétatéren

Vendégeimmel a színház felé tartunk, mai kötelezőnk Brecht: Arturo Ui feltartóztatható felemelkedése - Örkény István Színház. Zsótér rendezés egy óriási karfiolról kevés mozgással fűszerezve, lassú tűzön érlelve. Két felvonás között menekülésszerű kiáramlás, erősen buzogni kezd ereimben a küzdésvágy, kitartó leszek, és akár feltartóztatják Arturót, akár nem, én végignézem ezt a darabot. Visszaszivárgok - most már szingliként, a többiek blöfföltek - és bőven marad egy órám a nézőtéren azon elmélkedni, vajon mi alapján válogatták össze az idei versenyprogramot. Kettőből kettő, nem győzött meg, vagy csak a szervezők a későbbiekre tartogatják a puskaporos hordókat?

Offolom az előadást, a tegnapi színészcsapat helyett ma újságírók közé keveredek. Sétatér, mozgás színház a székesegyház tornyai előtt, kifejezetten üdítő; ők legalább nem beszélnek zöldségeket. A villányi borok standja tisztára mossa a fejemet - egy darabig - elalvás előtt.

cikk-tipus-linkek

Posztok a POSzT-ról: Hollywood itt van

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta