KULTÚR

Egy jó kis vasárnapi mozi?

2009. május 10., vasárnap 02:11

kmnk_newVasárnap, kora délután jó eséllyel szervezhettek csajos mozilátogatást, a ház körüli férfiak szinte biztos a tévé előtt ülnek, és a Forma–1 spanyol futamát nézik. Premier előtt már vetítik Sophie Marceau főszereplésével a Kémnők (Les femmes de l’ombre) című háborús filmet.

Háborúsnak háborús, de itt kivételesen a nőké a főszerep. Az ötfős csapat titkos kiküldetésben ejtőernyővel érkezik a megszállt Normandiába 1944 májusában. Van köztük kabarétáncos, robbantási szakértő, prostituált és olasz grófnő. Vezetőjük Louise (Marceau), a francia ellenállás vezérének özvegye.

Feladatuk, hogy megmentsék a brit geológust, aki fontos információk birtokában van – sajnos rossz helyen. Emellett likvidálniuk kell Heindrichet, a küldetésüket veszélyeztető SS-tisztet.

Bár még csak most került a magyar közönség elé a film, máris kapott hideget-meleget. Leginkább azért, mert háborúsnak túl romantikus, romantikusnak pedig túl háborús…

Ettől függetlenül női szemmel megér egy vasárnap délutánt, az akciójelenetek nem nyomják agyon, a karakterek izgalmasak, és Sophie Marceaut még mindig szeretjük.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta