Egy jó kis vasárnapi mozi?

kmnk_newVasárnap, kora délután jó eséllyel szervezhettek csajos mozilátogatást, a ház körüli férfiak szinte biztos a tévé előtt ülnek, és a Forma–1 spanyol futamát nézik. Premier előtt már vetítik Sophie Marceau főszereplésével a Kémnők (Les femmes de l’ombre) című háborús filmet.

Háborúsnak háborús, de itt kivételesen a nőké a főszerep. Az ötfős csapat titkos kiküldetésben ejtőernyővel érkezik a megszállt Normandiába 1944 májusában. Van köztük kabarétáncos, robbantási szakértő, prostituált és olasz grófnő. Vezetőjük Louise (Marceau), a francia ellenállás vezérének özvegye.

Feladatuk, hogy megmentsék a brit geológust, aki fontos információk birtokában van – sajnos rossz helyen. Emellett likvidálniuk kell Heindrichet, a küldetésüket veszélyeztető SS-tisztet.

Bár még csak most került a magyar közönség elé a film, máris kapott hideget-meleget. Leginkább azért, mert háborúsnak túl romantikus, romantikusnak pedig túl háborús…

Ettől függetlenül női szemmel megér egy vasárnap délutánt, az akciójelenetek nem nyomják agyon, a karakterek izgalmasak, és Sophie Marceaut még mindig szeretjük.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek