KULTÚR

Dalmát csaj a szigeti kommerszről

2009. augusztus 17., hétfő 17:17

sziget-fokuszKülföldi szemmel egész más a Sziget, ezért kiküldtük dalmát ügynöknőnket a fesztiválra körülnézni – ő pedig beszámol a kommercializálódott szórakozásról, a francia zsonglőrökről, valamint a kiröhögött dán szörfösről.


Impulzív mediterrán vidéki ügynöknőnk elvegyült a Szigeten, hogy megnézze, milyen is Európa egyik legnagyobb fesztiválja. Becserkészte a Cöxpon Ambient Sátorkertet, elücsörgött egy darabig. Kicsit koncepciótlannak érezte a fellógatott szöveteket, de ezt minden él nélkül jegyezte meg.

 

varronoEzután elkeveredett egy olyan helyre, amit máig sem ért teljesen. Egy középkorú nő ült ott egy profi varrógéppel. Kérdezte tőlem: ez valami furcsa tradíció-e Magyarországon. Megnyugtattam, hogy igen, sőt higgye el, vannak ennél sokkal furcsábbak is.

 

 

 

 

afrikaAz afro–reggae–latin-negyed környékén is megfordult, várta, hogy karibi ritmusokba botlik, de inkább karibi árusok nyüzsögtek mindenfelé. Meg is jegyezte, milyen autentikus a magyar fesztiválélet.

Imádta viszont a francia akrobata-zsonglőröket, azt mondta, ott nagyon jó energiák uralkodtak, és a fellépők szerették, amit csinálnak.

 

 

Külön kiemelte a dalmát ügynöknő a berendezettlakás-színpadot, mint a mindenkori legfelfoghatatlanabb fesztiválhelyszínt, amely mégis működik. Ahányszor arra járt, a pecó mindig tele volt. Talán ők a látens exhibicionisták. Aki magára ismer a képen, kérjük, jelezze a hozzászólások között, hogy vannak-e ilyen irányú titkolt vagy felvállalt vágyai.

sziget-lakas

 

 

sziget-vipMegalkotta az úgynevezett VIP-elméletet. Ez nem más, mint:
–  keríts körül egy bármilyen szar helyet,
– mondd azt, hogy oda csak az általad feljogosítottak léphetnek be,
– máris megy a bizniszed.
De ettől még nem jutott közelebb a jelenség megértéséhez. Mondjuk, elég maradi, szerinte egy jó helyhez nem árt valami, ami jó is benne. Úgy szubjektív.

 

 

sziget-szorferLátott aztán egy dán szörfös gyereket, aki egy szörfdeszkán, a klasszik „bika” modern leszármazottján próbált egyensúlyozni. A produkciókat itt egy megmondóember vezette mikrofonnal. Rendes ember volt, angolul bemutatta a srácot a közönségnek, aztán magyarul alázta a bénázó külföldit. De legalább itt sokan röhögtek.

 

 

 

 

 

 

 

sziget-feelingEz az ember nagyon élvezte, amit csinált, bármit is gondoljanak róla…

 

 

 

 

 

 

Sziget-summa

Volt még egy kis esti koncert, a Placebo, azután ügynökünk átengedte a terepet a felkészültebb fesztiválozóknak. Összegzésül azt mondta, hogy az óriáscsecsebecse-piacban valahogy eltűnik a zene. Mindenki a pénzre hajt, a rengeteg árus elnyeli az embert. A Balaton Sound sokkal jobb – sommázza a végső ítéletet.

 

 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta