KULTÚR

Cigány filmfesztivál hétvégéig

2009. december 9., szerda 19:05

Magyarország első cigány filmfesztiválja a Kinóban és az Örökmozgóban december 9. és 13. között. 

cikk-tipus-ajanlo

A fesztiválon a cigányság életével foglalkozó archív magyar és külföldi játékfilmeket, valamint kortárs európai és hazai alkotásokat láthat a közönség.

Az I. Európai Magyar Cigány Filmfesztivál szervezői remélik, hogy a filmek segítségével "sikerül majd árnyalni a cigányságról kialakult borzasztóan előítéletes társadalmi képet". Különösen fontosnak tartják, hogy a fiatalok a médiatudósítások által sugalltnál reálisabb képet kapjanak az európai és a magyar cigányság helyzetéről.

 A fesztivál ünnepélyes megnyitóját december 8-án, kedden este tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az ingyenes rendezvényen fellép Miczura Mónika, a Szilvásy Gipsy Band és a Rajkó Zenekar is. 

A szervezők felhívták a figyelmet a fesztivál programjában szereplő beszélgetésekre is, amelyeket december 9. és 12. között esténként fél hétkor a Kino kávézójában rendeznek. Szerdán az oktatás lesz a téma; csütörtökön Cigány...bűnözés? címmel beszélgetnek; pénteken a Polgár...háború? kérdését járják körül; végül szombaton a nemzeti büszkeség kerül górcső alá.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta