KULTÚR

Bombasiker az utolsó pillanatban

2010. június 12., szombat 12:56

poszt_m Zsótér Sándor riposztott vett a Pécsi Országos Színházi Találkozó utolsó napján. A versenyprogramok között ugyancsak játszott brechti Alberto Ui sikertelensége után, második rendezésében az operett műfajában kalandozott.

Dizájnom a tíz nap alatt a téltől a nyárig láttatni engedte komplett ruhatáramat. Hőmérőzve hangulati hullámzásaimat, az erősen befolyásoló versenyprogramok színvonalkülönbségétől a záró napon már előre fázom. Vagy inkább csak lázadok?

Klímaváltozással körítve, szép keretbe vonta az idei POSzT-ot Zsótér Sándor. Jobb, mint otthon - jegyzem meg beáramlás közben és kiélvezem a klíma nyújtotta megkönnyebbülést. Nekem mára már ennyi is elég, de pár perc múlva visszaszívom. A zenekar játékába a színpad is bekapcsolódik, én meg ki. Nézem, szívom és szégyen ide, szégyen oda, de dudorászni kezdem a sanzon-betéteket. A Harmath Imre - Fényes Szabolcs kettősével jegyzett Maya (Gárdonyi Géza Színház egri előadása)- minden, csak nem hétköznapi.

A történet mai szemmel bugyuta: félreértett pisztolylövés, önmarcangoló menekülés a légióba, párizsi édes élet és természetesen már megint itt van a szerelem. Ettől az én tenyerem is izzadni kezd. Előrébb dőlök a székemben, hogy a telt ház feje fölött le ne maradjak egy mozdulatról sem. A koreográfia erőteljes szerephez jut, intelligens humorba vonja az előadást. A balettkar katonai osztagként ugyanolyan tisztán értelmezhető, mint kurtizán, vagy rózsabimbó képében. A prózai jelenetek mazsorett mozgásai ámulatba ejtenek. Két felvonás, és huss, véget is ért a POSzT.

Dallamos tapssal honorálom az eddig látottakat. Dudorászva és céltalanul ténfergünk a városban, nehéz elképzelni, hogy holnaptól mindez elmarad. Ma még mindenhol celebek, teraszok és borok. Leöblítem egy ajváros csevappal, két rozé fröccsel és magam is csodálkozom, de ez a sok pos(z)t sem feküdte meg a gyomromat.

Fotó: Balogh Gábor és POSzT

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta