KULTÚR

A szobrász, a keresztapa és az utókor

2009. december 10., csütörtök 14:37

Magyarországról nézve világhírű volt, ráadásul ő alakította Michael Corleone testőrét – tárlat Amerigo Tot szobrászatáról a Ludwigban.

cikk-tipus-ajanlo

 


amerigoKalandos élete volt. A magyar közönség szemében ő volt a nagyvilágba szakadt világhírű művész, ahogy Vasarely – bár később többen megállapították, hogy csak egyetlen nemzetközi jelentőségű művet hagyott hátra: a Termini pályaudvar nagyméretű frízét. És bár a külföldi művészettörténeti könyvek csak ezt említik, azért az imdb-n is megtalálható: ő alakította Michael Corleone testőrét a Keresztapa második részében.

A Ludwig tárlata három alapvető részből áll: bemutatja Amerigo Tot szobrászatát, megmutatja a történelmi kort, amelyben élt és alkotott, valamint megpróbálja mai kontextusba helyezni művészetét, és rajta keresztül a magyar szobrászat mára elfeledett korszakát. A kiállítás anyaga: eredeti Tot-művek, szobrok, vázlatok, Totról szóló anyagok, filmek és különféle kordokumentumok, valamint kortárs művészek olyan alkotásai, amelyek a műveire relektálnak.

A tárlat új kontextus-olvasatot kínál egy elfelejtett kor elfelejtett művészének személyéhez és művészetéhez - ígérik a szervezők.

 

2009.10.09. – 2010.01.03
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

 

Művészetek Palotája
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

 


Ludwig Múzeum

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta