KULTÚR

A horror ínyencség a 3D-nek

2009. október 4., vasárnap 07:55

vegso-allomasA végső állomás negyedik felvonása tartalmilag nem ível elődjei fölé, a történet egyszerű, ahogy a korábbi részekben – a  film legkirívóbb alakítását a kaszástól kapjuk, kegyetlenül egyszerű, frappáns megjelenítése a negyedik részben is tarol. Jelen esetben egy autóverseny katasztrófájának porondján készül a drámai végszóra.

cikk-tipus-ajanlo


Nick (Bobby Campo), a barátnője, Lori (Shantel VanSanten), illetve barátaik, Hunt (Nick Zano) és Janet (Haley Webb) egy NASCAR versenyt látogatnak meg, mikor Nicknek szörnyű képekkel tarkított látomása lesz: perceken belül tömegbaleset söpör végig az aszfalton. Az előérzetnek köszönhetően többedmagukkal még sikerül a tragédia elől elmenekülniük. A vastaps elmarad…. Megkezdődik a hajsza, a folyton változó taktika, megelőzendő Nick látomásait. Az iram halálos, a kaszás pedig gondos precizitással alakítja a behajtót.

A válogatott haláltusák alapos kidolgozottságát a már-már nem is annyira újszerű 3D látványtechnika lendíti tovább. A franchise korábbi részeinél azonban, nem csak a felénk csapódó robbanás, kiszakadt végtagok, fröccsenő vér térbeli effektjeivel jobb. A különbség 3D-s szemüveg nélkül is jól látható: a mozi vizuális élményben és hatáseszközeiben felülmúlja eleit. Minthogy történetileg nem újszerű, az olyan elemekre helyezték a hangsúlyt, amely ha drámai esszenciát nem is ad, letaglózhatja az embert. A 3D-nek a horror műfaja ínyencség, s az alkotók ezzel láthatóan el is érték a kívánt hatást.

A műfaj kellemes pikantériája, hogy a különböző halálnemek nem csak morbidak és kidolgozottak, de kacagtatóak is. Furcsa az összhang rémület és mosoly között, de úgy tűnik, David R. Ellis rendezőnek sikerült vászonra vinni a „víg horrort”.  A Végső állomás negyedik szériája kissé bagatell, szemet és ideget egyaránt megmozgató közkedvelt történet, némi feszültséggel és fekete humorral megspékelve.

 

szelesvaszon-try

vegso-allomas-filmA végső állomás - The Final Destination (2009)
színes magyarul beszélő amerikai horror

Forgalmazza: InterCom

Szereplők:
Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Haley Webb

Rendező: David R. Ellis

 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta