A horror ínyencség a 3D-nek

vegso-allomasA végső állomás negyedik felvonása tartalmilag nem ível elődjei fölé, a történet egyszerű, ahogy a korábbi részekben – a  film legkirívóbb alakítását a kaszástól kapjuk, kegyetlenül egyszerű, frappáns megjelenítése a negyedik részben is tarol. Jelen esetben egy autóverseny katasztrófájának porondján készül a drámai végszóra.

cikk-tipus-ajanlo


Nick (Bobby Campo), a barátnője, Lori (Shantel VanSanten), illetve barátaik, Hunt (Nick Zano) és Janet (Haley Webb) egy NASCAR versenyt látogatnak meg, mikor Nicknek szörnyű képekkel tarkított látomása lesz: perceken belül tömegbaleset söpör végig az aszfalton. Az előérzetnek köszönhetően többedmagukkal még sikerül a tragédia elől elmenekülniük. A vastaps elmarad…. Megkezdődik a hajsza, a folyton változó taktika, megelőzendő Nick látomásait. Az iram halálos, a kaszás pedig gondos precizitással alakítja a behajtót.

A válogatott haláltusák alapos kidolgozottságát a már-már nem is annyira újszerű 3D látványtechnika lendíti tovább. A franchise korábbi részeinél azonban, nem csak a felénk csapódó robbanás, kiszakadt végtagok, fröccsenő vér térbeli effektjeivel jobb. A különbség 3D-s szemüveg nélkül is jól látható: a mozi vizuális élményben és hatáseszközeiben felülmúlja eleit. Minthogy történetileg nem újszerű, az olyan elemekre helyezték a hangsúlyt, amely ha drámai esszenciát nem is ad, letaglózhatja az embert. A 3D-nek a horror műfaja ínyencség, s az alkotók ezzel láthatóan el is érték a kívánt hatást.

A műfaj kellemes pikantériája, hogy a különböző halálnemek nem csak morbidak és kidolgozottak, de kacagtatóak is. Furcsa az összhang rémület és mosoly között, de úgy tűnik, David R. Ellis rendezőnek sikerült vászonra vinni a „víg horrort”.  A Végső állomás negyedik szériája kissé bagatell, szemet és ideget egyaránt megmozgató közkedvelt történet, némi feszültséggel és fekete humorral megspékelve.

 

szelesvaszon-try

vegso-allomas-filmA végső állomás - The Final Destination (2009)
színes magyarul beszélő amerikai horror

Forgalmazza: InterCom

Szereplők:
Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Haley Webb

Rendező: David R. Ellis

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek