Az 5 leghíresebb sorozatszerelem: akik miatt pénteken is otthon ültünk

Összeszedtük azokat a párokat, akik generációkon keresztül húzogatták a magyar televíziónézők romantika-potméterét, és befolyásolták a párkapcsolatokat, ha más nem, azzal, hogy az esti randi a tévéfotelben ért véget.

Egy sikeres sorozatban szinte mindig van egy emblematikus szerelmi szál. Instant nézőmágnes bármilyen váratlan húzás, generációs tragédia lehet egy szakítás, és nagymamák tízezrei főznek finomabb lekvárt egy rég várt egymásra találás miatt. Na de kik voltak azok, akik miatt az általános iskolásoktól a nyugdíjasokig mondtak, és mondanak le programokat rendszeresen sorozatfüggők? A teljes felsorolás persze szinte lehetetlen, hiszen Veszprémi Lindára sokan már csak a visítások miatt emlékeznek, és nem az Emődy Tamással való kapcsolata miatt, de Brinkmann professzor és a lapátfogú Kriszta nővér románca is csak a szép táj miatt emlékezetes. Ha ez nem lenne elég, meglepő módon olyan emberekkel is lehet találkozni, akiknek jobb dolguk is volt, mint hogy megtudják az Első Csók című francia sorozatból, hogy is áll éppen Justine és Jerome tinirománca. Azok a szerencsés párocskák akik itt szerepelnek viszont minden bizonnyal ismerősek lehetnek innen-onnan még azoknak is, akik azt hazudják, hogy őket nem érdekli ez az egész.

Bobby és Pamela (Dallas)

A sort természetesen a világ valószínűleg azóta is legnépszerűbb sorozatával, a Dallasszal kell kezdeni. A románcot eleve beárnyékolja, hogy a Bobby (Patrick Duffy) mögött álló Ewing, és a Pamela (Victoria Principal) mögött álló Barnes család között mély, Shakespeare-i ellentétek húzódnak, természetesen az olaj miatt, amiből a sorozat teljes gárdája élt amúgy, kivéve Rayt, aki leginkább lovakat simogatott. Több évadon keresztül ez a pár testesítette meg a végső jót, a sátánnal azonos Jockey, és a szeszkazánná avanzsált Samantha ellenpontját. Az elején idillinek indult kapcsolat onnan kezdett igazán drámaivá válni, amikor Pameláról kiderült, nem lehet gyereke. Szét is mentek, hogy aztán helyreálljon a világ rendje, és megint összeházasodjanak. A Dallas egy egész évadot álomnak minősített, csak azért, hogy visszahozhassa Bobbyt. A jó eséllyel filmezési mélypontnak számító pillanat ettől függetlenül hatalmas nézettséget hozott, és egy baromi jó Family Guy-részt is. Innentől minden vidámnak tűnt, Pamelát persze félrediagnosztizálták, és kiderült, mégis szülhet gyereket (a kártérítési pertől Dallasban senki nem tartott, ott ugye van olaj). Ez azonban már nem történik meg, mert egy ronda baleset miatt összeég, és annyira kiakad emiatt, hogy nem mer férje elé állni. A Dallas ma is népszerű, ennek, és a későbbiekben nem túl sikeres színészek szegényedésének jeleként 2012 nyarán egy egész új évadot is nézhetünk. Ebben sajnos úgy tűnik, nem lesz benne semmilyen formában Pamela, viszont Bobby megtalálja a boldogságot Ann mellett, akiről nem tudni, kicsoda.

János és Alma (Szomszédok)

Ahhoz képest, mekkora kultúrkincs is a Szomszédok, meglepően kevés igazán nagy drámázás van benne párkapcsolatok terén. Sőt, meglepően kevés drámázás van benne. Sőt, meglepően kevés dolog történik benne. Egyedül János (Trokán Péter), az erdész, és Alma (Fehér Anna), a stewardessből lett pincérlány egymásra találása, és később kialakuló problémái lettek megoldhatatlanok egy idő után, ennek pedig válás lett a vége. A megcsalással, szétköltözéssel, és persze rendszeres kibéküléssel tarkított viszonynak a Szomszédokhoz hűen nincsen igazán kiemelkedő pillanata, ha mégis, az valószínűleg a megismerkedés, amikor János egy, a repülőgépen dohányozni akaró férfit tesz helyre, majd ha már ott van, segít egy rosszul lévő terhes asszonynak is. Ha valaki egy perc alatt ekkora férfi tud lenni, abba lehetetlen nem beleszeretni persze. A válás után nem maradtak egyedül, Alma például eléggé el nem ítélhető módon Vágási Ferivel is flörtölt egyet, de végül Sanyival lett komolyabb kapcsolata, akivel később éppen János miatt ment szét, mivel Sanyi féltékeny volt. Nem is véletlenül, hiszen János, akit a civil életben csak Trokán Péter néven ismerünk, a sorozat vége után feltűnt a Barátok Köztben is, ahol egy kis pénz segítségével a helyi pincérnőt is majdnem rávette egy laza estére!

Miklós és Nóra (Barátok Közt)

Vannak próbálkozások a trónfosztásra, de jelenleg a Barátok Közt a Magyar Sorozat. Természetesen olyan is, de az évek során a valóságtól egyre távolabb kerülő történetek páratlan szórakozást nyújtanak a szürke hétköznapokon. A sorozat helyszínén, a Mátyás téri házban már mindenféle pár kialakult, teljesen függetlenül attól, hogy a pár két tagja esetleg fél évvel korábban még halálos ellenségnek számított. A gyanú szerint, aki megfelelő mennyiségű időt tölt a házban, egy idő után simán végigdughatja az egész lakosságot. A Barátok Közt ennek megfelelően több fontos kapcsolatot is fel tud mutatni. Kertész Géza és Berényi Kata vadregényes szerelméről még egy napló is megjelent annak idején például, de az egész sorozaton átívelő szerelem Berényi Miklós (Szőke Zoltán) és Balogh Nóra (Varga Izabella) nevéhez fűződik. Miki és Nóra együtt nőttek fel az árvaházban a törzsgárda többi tagjával, átéltek két esküvőt, megcsalást, meddőséget, a meddőség végét, sőt, Miki egyszer elrabolta a közös gyermeküket, a szellemi problémák jelét évek óta produkáló, de amúgy szupercuki Timikét. Jelenleg Nóra Miki korábban soha nem látott bátyjával él, Miki pedig kettesben a korábban szintén soha nem látott fiával, Balázzsal (a Barátok Köztben mindenkinek vannak olyan rokonai, akikről 40 éves koráig nem is hallott), de a készítők mindig lebegtetik az újbóli egymásra találás lehetőségét.

Ross és Rachel (Jóbarátok)

A Jóbarátok kissé kilóg innen, mert az definíciószerűen jó, de azért be kell vallani: a végefelé már az égvilágon senkit nem érdekeltek az egyre laposodó poénok, ellenben mindenki fogcsikorgatva várta, mikor jönnek már rendbe Ross (Davis Schwimmer) és Rachel (Jennifer Aniston) dolgai. A Kaliforniában forgatott, amúgy a történet szerint New Yorkban játszódó sitcom éveken keresztül húzta az első egymásra találást, utána még több ideig nézhettük a se veled, se nélküled jellegű viszony minden idegesítő mozzanatát azzal együtt, miképp lesz a semmihez sem értő pincérnőből egy menő divatcég középvezetője. A végeredmény persze meglett, mindenki boldog, a Jóbarátok formulája pedig annyira sikeres lett, hogy azóta már a minden elemében ugyanezt a témakört feldolgozó Így Jártam Anyátokkal is kasszasiker lett, az eredeti szereplőgárdát pedig állítólag tervezik összehozni pár rész erejéig.

Szabadon választott hosszú férfi és női keresztnév (szabadon választott dél-amerikai sorozat)

A felsorolásból óriási bűn lenne kihagyni a dél-amerikai szappanoperákat, de nem illik kiemelni egy konkrétat sem, hiszen Isaura, Esmeralda, Paulina, vagy akár Betty is rengeteget rontott az idegállapotunkon. Sokban amúgy sem térnek el. Szükség van egy jóképű latin laverre, akinek sok pénze van, és egy nője, aki egy velejéig romlott hárpia. Ehhez hozzá kell tenni egy pozícióban semmiképp sem megfelelő nőt. Az kötelező, hogy csóró legyen, de érdemes még inkább hangsúlyozni, mennyire nem illik az alfahímhez elviekben, tehát lehet kancsal, vak, vagy csak egyszerűen iszonyatosan csúnya. Az összes hátránytól meg fog szabadulni a sorozat végére, egy szemüveg és egy fogszabályzó levételének úgy tűnik, hihetetlen hatása van a pampák földjén. Ezek a sorozatok tényleg semmi másról nem szólnak, mint a szegény lány felkapaszkodásáról, ezért általában az esküvővel véget is ér az összes, és sajnos soha nem tudhatjuk meg, mi történik akkor, amikor a férfi számára is feltűnik, hogy szerelme egy teljes kolduscsaládot is ráereszt a nehezen megkeresett vagyonára.

Érdekességek