Szabadtéri mókák és nemzeti parkok

Ki a szabadba! Legyen ez a jelszó a hétvégén, amikor is a Népligetben a honfoglalástól a retróig 6 történelmi korba kóstolhatsz bele és nemzeti parkokban kószálhatsz.

Nincs mese, a hétvégén szabadjára kell engednünk a képzeletünket és minél több időt érdemes a szabadban töltenünk.

Honfoglalás, középkor, reneszánsz, retró

Június 18-19-én Múltidéző Piactér címmel kétnapos családi fesztivált szervez a Népligetben Budapest önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Az esemény már csak amiatt is izgalmasnak ígérkezik, mert a szervezők a magyar történelem hat különböző korszakát - a honfoglalást, a középkort, a reneszánsz kort, a török hódoltságot, a reformkort és retrót - idézik meg. A látogatók amellett, hogy megismerkedhetnek a hat történelmi kor kézműves mesterségeivel, a gasztronómiai élvezeteknek is hódolhatnak: sültek, sajtok, édességek kényeztetik majd az egybegyűlteket. Lesz solymászbemutató, állatsimogató, táncház, huszárbemutató, körhinta, Fekete Sereg felvonulás, hastánc és honfoglalás kori lovasbemutató is. Az érdeklődők ügyességi játékokban is kipróbálhatják magukat, például kiderülhet, hogy ki mennyire ügyes jurtaállításban, patkódobásban, boroskupa-tekében, abroncshajításban vagy akár várostromban.

A természet lágy ölén – Magyar Nemzeti Parkok Hete

Ha még messzebbre és még természetesebb környezetbe merészkednél: idén ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatot, amellyel Magyarország természeti és kulturális értékeire szeretnék felhívni a figyelmet. A programsorozat nyitórendezvénye ezúttal a Duna-Dráva Nemzeti Parkban lesz, ahol játékos vetélkedők, kézműves és természetismereti foglalkozások is várják a családokat.

Később nem maradnak el a szakvezetéses túrák, arborétum-látogatások és a gyalog vagy biciklivel abszolvált kirándulások sem: országszerte valamennyi nemzeti park és további védett természeti területek kapcsolódnak be a programsorozatba. A helyszíneken kedvezményes belépőkre és a megszokottól eltérő izgalmakra számíthatunk. Az ökoturisztikai eseménysorozat június 18-án és 19-én Pécsen indul, aztán 20-26-ig országszerte a legkülönbözőbb programokban vehetsz részt: részletes lista a Nemzeti Park Igazgatóságok oldalán található.

Oszd meg másokkal is!
Mustra