KULTÚR

Zabálj reklámot és menj vissza gyerekbe a hétvégén!

2011. május 28., szombat 08:05

Ez a hétvége nem kell, hogy kizárólag a gyereknapról szóljon, bár a felnőttek is megtalálhatják a számításukat az ünnepi programkínálatban. Gyereknapozz, aztán vesd bele magad a Reklámzabálók Éjszakájába!

Akármennyire is próbálnánk kibekkelni, ez a hétvége a gyereknap jegyében telik, ezért jobb, ha ellenkezés helyett belevetjük magunkat a sűrűjébe. Gyerekkel vagy anélkül, de mindenképp jól járunk.

A leghosszabb nyári fesztivál gyerekben utazik

Jó példa a generációk találkozására a tizen- és huszonévesek egyik kedvenc szórakozóhelyén, a Zöld Pardonban megrendezett gyereknap, ahol most az egész hely a legkisebbeké. A máskor koncertektől és buliktól hangos ZP-t 29-én 10 órától a gyerekek lepik el, akik ingyenesen élvezhetik az ugrálóvár, a kézműves foglalkozások, a logikai játékok és az egzotikusállat-simogató nyújtotta örömöket. Emellett nem marad el a bábszínház és a drámafoglalkozás sem, de hangszerbemutatóval egybekötött játékos zenélés, tűzoltó- és rendőrautó-bemutató, sőt, családi sorverseny is várja a kicsiket.

Állatok és játékok minden mennyiségben

Május utolsó vasárnapján minden gyerek (14 éves korig) ingyenesen látogathatja a Budakeszi Vadasparkot, ahol régi és modern játékokban és érdekes állatbemutatókon lehet részt venni. Az ókortól a közelmúlt néprajzáig terjednek azok a játékok, amiket ezen a napon ki lehet próbálni. Lesz itt a Fülöp-szigetekről származó krumplivívás, ókori görög diótorony és legényes orosz bothúzás.

Az állatbemutatókon behatóbban megismerhetitek a környezetünkben, parkjainkban, kertünkben vagy akár a lakásunkban élő állatokat. A bemutató keretein belül testközelből figyelhetitek meg a kis- és nagy állatokat, és sok hasznos infót tudhattok meg a testfelépítésükről, tulajdonságaikról, életmódjukról és velük kapcsolatban való helyes viselkedési formákról. Az előadások szombaton és vasárnap 11, 13 és 15 órakor kezdődnek a vadaspark színpadán.

Andalogj Kaposváron!

De hogy ne csak kifejezetten gyerek-kompatibilis programokat ajánljunk: Kaposváron 26-a és 28-a között zajlik a Festők Városa Hangulatfesztivál, ahol a kiállítások mellett jó kis koncertekre és igazi belvárosi pezsgésre lehet számítani. A tárlatok közül érdemes ellátogatni a Rippl-Rónai és Medgyessy - Válogatás az Antal-Lusztig gyűjteményből című kiállításra, amelyet a Vaszary Képtárban lehet megnézni, de ugyancsak a Fő utcán tekinthető meg a Modern magyar szobrászat 2011 című köztéri szobortárlat, ahol többek közt Dargay Lajos, Nemes Ferenc és Zalavári József állít ki. A képzőművészeti alkotásokon túl a koncerteken is lehet andalogni: péntek este például az Anselmo Crew és a Magashegyi Underground, szombaton a Mississipi Big Beat, illetve Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor csap a húrok közé.

Reklámzaba, amíg bírod

Végül, de nem utolsósorban egy igazi nagy zabálásra invitálunk titeket: ugyanis 28-án rendezik meg a Reklámzabálók Éjszakáját. A hazánkban idén 10 éves rendezvénysorozat új helyszínen, a Millenáris B csarnokában várja a reklámrajongókat: kibővült tematikával, szórakoztató programokkal, a világon egyedülálló módon két év reklámfilmanyagának bemutatásával, zöld-tudatos vezértémákkal, koncertekkel, dumaszínházzal és a korábbi években megszokott partihangulattal. Emellett most először szervezik meg a Sportzabálók Napját is. A nappali program már délben megnyitja kapuit, míg az esti vetítés 20 órától hajnalig tart. A kétszer 6 órás vetítés során délután a tavalyi összeállítást, éjszaka pedig a világon eddig sehol sem látott 2011-es filmanyagot vetítik majd.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta