Zabálj reklámot és menj vissza gyerekbe a hétvégén!

Ez a hétvége nem kell, hogy kizárólag a gyereknapról szóljon, bár a felnőttek is megtalálhatják a számításukat az ünnepi programkínálatban. Gyereknapozz, aztán vesd bele magad a Reklámzabálók Éjszakájába!

Akármennyire is próbálnánk kibekkelni, ez a hétvége a gyereknap jegyében telik, ezért jobb, ha ellenkezés helyett belevetjük magunkat a sűrűjébe. Gyerekkel vagy anélkül, de mindenképp jól járunk.

A leghosszabb nyári fesztivál gyerekben utazik

Jó példa a generációk találkozására a tizen- és huszonévesek egyik kedvenc szórakozóhelyén, a Zöld Pardonban megrendezett gyereknap, ahol most az egész hely a legkisebbeké. A máskor koncertektől és buliktól hangos ZP-t 29-én 10 órától a gyerekek lepik el, akik ingyenesen élvezhetik az ugrálóvár, a kézműves foglalkozások, a logikai játékok és az egzotikusállat-simogató nyújtotta örömöket. Emellett nem marad el a bábszínház és a drámafoglalkozás sem, de hangszerbemutatóval egybekötött játékos zenélés, tűzoltó- és rendőrautó-bemutató, sőt, családi sorverseny is várja a kicsiket.

Állatok és játékok minden mennyiségben

Május utolsó vasárnapján minden gyerek (14 éves korig) ingyenesen látogathatja a Budakeszi Vadasparkot, ahol régi és modern játékokban és érdekes állatbemutatókon lehet részt venni. Az ókortól a közelmúlt néprajzáig terjednek azok a játékok, amiket ezen a napon ki lehet próbálni. Lesz itt a Fülöp-szigetekről származó krumplivívás, ókori görög diótorony és legényes orosz bothúzás.

Az állatbemutatókon behatóbban megismerhetitek a környezetünkben, parkjainkban, kertünkben vagy akár a lakásunkban élő állatokat. A bemutató keretein belül testközelből figyelhetitek meg a kis- és nagy állatokat, és sok hasznos infót tudhattok meg a testfelépítésükről, tulajdonságaikról, életmódjukról és velük kapcsolatban való helyes viselkedési formákról. Az előadások szombaton és vasárnap 11, 13 és 15 órakor kezdődnek a vadaspark színpadán.

Andalogj Kaposváron!

De hogy ne csak kifejezetten gyerek-kompatibilis programokat ajánljunk: Kaposváron 26-a és 28-a között zajlik a Festők Városa Hangulatfesztivál, ahol a kiállítások mellett jó kis koncertekre és igazi belvárosi pezsgésre lehet számítani. A tárlatok közül érdemes ellátogatni a Rippl-Rónai és Medgyessy - Válogatás az Antal-Lusztig gyűjteményből című kiállításra, amelyet a Vaszary Képtárban lehet megnézni, de ugyancsak a Fő utcán tekinthető meg a Modern magyar szobrászat 2011 című köztéri szobortárlat, ahol többek közt Dargay Lajos, Nemes Ferenc és Zalavári József állít ki. A képzőművészeti alkotásokon túl a koncerteken is lehet andalogni: péntek este például az Anselmo Crew és a Magashegyi Underground, szombaton a Mississipi Big Beat, illetve Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor csap a húrok közé.

Reklámzaba, amíg bírod

Végül, de nem utolsósorban egy igazi nagy zabálásra invitálunk titeket: ugyanis 28-án rendezik meg a Reklámzabálók Éjszakáját. A hazánkban idén 10 éves rendezvénysorozat új helyszínen, a Millenáris B csarnokában várja a reklámrajongókat: kibővült tematikával, szórakoztató programokkal, a világon egyedülálló módon két év reklámfilmanyagának bemutatásával, zöld-tudatos vezértémákkal, koncertekkel, dumaszínházzal és a korábbi években megszokott partihangulattal. Emellett most először szervezik meg a Sportzabálók Napját is. A nappali program már délben megnyitja kapuit, míg az esti vetítés 20 órától hajnalig tart. A kétszer 6 órás vetítés során délután a tavalyi összeállítást, éjszaka pedig a világon eddig sehol sem látott 2011-es filmanyagot vetítik majd.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek