Wolf Kati nagyon erősen tud hangokat énekelni

Az X-Faktorból ismert énekesnő Geszti Péter, Rakonczay Viktor és Rácz Gergő közös szerzeményét énekli a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon. Utóbbit a dal keletkezésének körülményeiről kérdeztük, így derült ki, hogy ez egy olyan gyors szám, ami akár lassú is lehetne.

A mostani fesztiválra készült ez a dal vagy már megvolt korábban is?

Wolf Katinak írtuk ezt a számot, de nem erre az alkalomra, hanem azért, hogy felkerüljön a lemezére. De akárhogy is van, egy szerzőnek nagy kihívás és nagyon hálás feladat, ha ilyen hangra írhat dalt.

Ezek szerint ti készítitek Wolf Kati lemezét?

Nem az egész lemezre kaptunk felkérést, hanem dalokra. Ezzel együtt szeretnénk a későbbiekben is folytatni a közös munkát. Ez nem feltétlenül egy egész album elkészítését jelenti -  én például nem is tudom, hogy mikor készül el a komplett lemeze -, de az biztos, hogy nagyon szívesen dolgozunk vele a későbbiekben is dalszerzőként.

Miközben békésen készítettétek dalokat, amikre felkértek titeket, egyszer csak kiderült, az egyik közülük az Eurovíziós dalversenyen Magyarországot képviseli majd. Mennyire módosította ez a munkamenetet?

Nem sokban. Kellett készítenünk egy háromperces verziót (ugyanis a dal eredetileg kicsit hosszabb ennél) és egy angol nyelvű változatot.

Rácz Gergő már harmadszor

A zeneszerző már nem először vesz részt az Eurovíziós Dalverseny küzdelmeiben. 1997-ben a V.I.P. fiúcsapat tagjaként a "Miért kell, hogy elmenj?" című dalt énekelte a fesztiválon és a tizenkettedik helyre futott be énekestársaival. Tizenegy évvel később mint a Fool Moon énekkvintett tagja Csézy eurovíziós dalához szolgáltatta a háttérvokált. Idén pedig a benevezett dal egyik szerzője. Ugyanígy érdekelt mindhárom esetben a szerzőtárs Rakonczay Viktor is.

Milyen véleményeket hallottál eddig a számról?

Sokan dicsérték a hangulatát és a ritmikáját, és sokan mondták, hogy kifejezetten illene a fesztiválhoz. Amikor egy rádióműsorban bemutattuk a számot, az ott dolgozók szinte egy emberként azt skandálták, hogy ezt szeretnék látni az eurovíziós versenyen. Az interneten keresztül is sok támogatást kaptunk, sok pozitív hozzászólás érkezett, nemcsak Magyarországról, hanem például Németországból és Spanyolországból is. Ezt követően jött meg a felkérés a Magyar Televíziótól, hogy legyen ez a dal az eurovíziós versenydarab. Olyan érzésem van, mintha ez a szám valami szerencsés csillagzat alatt született volna. Mintha pont az lenne a küldetése, hogy a fesztiválra kikerüljön. Egyébként óriási extázisban dolgozunk. Borzasztó jó érzéseket okozott már akkor is, amikor egy szál gitár és zongora mellett megírtuk Rakonczay Viktorral, és még inkább, amikor készült a hangszerelés. Aztán amikor Wolf Kati felénekelte, tényleg megszólalt.

Mik voltak a főbb szempontok, amikor ezt a dalt írtátok?

Wolf Katinak nagyon nagy a hangterjedelme, nagyon erősen tud hangokat énekelni, és képzett hangja van, ezt pedig dalszerzéskor ki kell használni. Egészen lentről, mély hangfekvésből indul a szám és megy egészen nagy magasságokba. Továbbá nagyon jól táncol a hölgy, s ezért szerettünk volna egy alapvetően táncos ritmusú dalt csinálni. Mégis egy kicsit olyan érzése lehet a hallgatónak, mintha ez egy lassú szám lenne. Többször megáll és újraindul a ritmus, emiatt hangzik így. Úgy érzem, ezzel több legyet ütöttünk egy csapásra.

A színpadi megvalósításban is közreműködtök?

Igen, abban is segítünk, hogy milyen színpadi megoldás passzolhat ehhez a zenéhez. Borzasztó profinak kell lenni, szeretnénk egy világszínvonalú produkciót megvalósítani. Szabály, hogy csak hat ember lehet a színpadon, ezzel együtt úgy gondoljuk, hogy meg lehet nagyon ütősre csinálni, és a szereplőket is szeretnénk a legjobbakból kiválogatni. Egy olyan show-t szeretnénk, ami nagyon illik a dalhoz.

Mit gondolsz, mennyire lesz majd sikeres a számotok?

Én azt látom magam előtt, hogy az emberek az első helyre sorolják be, amikor szavaznak. Pont amiatt, mert mindenhol emberek vannak, mindenütt érzések vannak. Ez a dal éppen olyan  érzéseket fog ébreszteni a hallgatókban, amelyek hatására mellénk fognak állni szavazataikkal. Igen, most érzem először, hogy meglepően jó eredmény fog születni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek