KULTÚR

Borozós farsang, lőfegyverarzenál és francia filmorgia

2011. február 25., péntek 14:41

Sosem látott francia nyelvű filmekre, egy lőfegyverekkel megspékelt családi napra, netán borozós farsangi hangulatra vágysz? Ezen a hétvégén megkapod. Programajánló.

Kellemes és izgalmas filmek, lőfegyverek és farsangi boros mulatság is szerepel a hétvége kínálatában.

Sosem látott filmek francia nyelven, 8 országból

Február 24. és március 3. között Belgium, Egyiptom, Franciaország, Marokkó, Románia, Svájc, Tunézia és Vietnám legfrissebb filmjeit mutatja be az I. Frankofón Filmnapok. Az említett országok közös pontja a francia nyelv, de számos más közös nevezőt is megfigyelhetünk a 15, többségében premier előtti filmben, amelyeket az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban és a Francia Intézetben nézhetünk meg. A filmnapok keretében a résztvevő országok közül öt egy-egy, a filmvilágot meghatározó nagy klasszikust is műsorra tűz.

Február 25-én este például Gérard Depardieu főszereplésével vetítik a Nem beszélek zöldségeket! című, bájos vígjátékot, amelyben a csaknem analfabéta Germain a parkban találkozik egy olyan idős hölggyel, aki szinte egész életében csak olvasott. A különleges találkozások és nehéz terhek jegyében március 3-án látható lesz még A gyermekeim apja, amelyet Tarr Béla producerének váratlan halála ihletett, illetve az egyiptomi Mondj egy mesét, Seherezádé!, amelyben egy női talkshow igencsak felkavarja a kedélyeket.

A kockásfülű nyúl és a lőfegyverek

Február 26-án, szombaton izgalmas napnak néz elébe, aki 10:30 és 15:30 között a Hadtörténeti Múzeum fel veszi az irányt. Ezúttal ugyanis a lőfegyverek játsszák a főszerepet, a gyerekek pedig többek közt megtudhatják, hogy mi a közös a háborúban és a főzésben, milyen kézi lőfegyver-típusokat ismerünk, mikor és miért nyertük utolsó háborúnkat, sőt azt is, hogy mi a közös a kockásfülű nyúlban és a korszerű lőfegyverekben. (Ez utóbbira mi is kíváncsiak lennénk.)

Hajós ismét hajóra száll a Bárkán

27-én, vasárnap délután 15 órától ismét vízre száll a ZeneLadik a Bárka Színházban: erre a bő egy órára zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat minden gyerek, aki ehhez kedvet érez. A hétvégi zenés délelőttökön úgy ismerkedhetnek meg egy komplett jazz big band hangszerparkjával, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal, és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kell, de sok érdekes dologban részt lehet venni. A kormányos szerepében Hajós Andrást láthatjuk, az első tiszt feladatait Fekete-Kovács Kornél jazz-zenész, a legénységre háruló feladatokat pedig a Modern Art Orchestra látja el.

Farsangi őrület a Záborszky Pincében

Természetesen ez a hétvége sem múlhat el farsangi hangulat nélkül: a Nagytétényi úton található Záborszky Pince szombaton este például Pincekarnevállal búcsúztatja a telet. 15 órától arcfestés és jelmezverseny várja a gyerekeket, 18 órától a Dumaszínházból ismert Beliczai Balázs stand up-ol egyet, 19 órától pedig egészen kifulladásig tart majd a farsangi házibuli a Madarak zenekarral. A házigazda Gál Csaba Boogie lesz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta