Borozós farsang, lőfegyverarzenál és francia filmorgia

Sosem látott francia nyelvű filmekre, egy lőfegyverekkel megspékelt családi napra, netán borozós farsangi hangulatra vágysz? Ezen a hétvégén megkapod. Programajánló.

Kellemes és izgalmas filmek, lőfegyverek és farsangi boros mulatság is szerepel a hétvége kínálatában.

Sosem látott filmek francia nyelven, 8 országból

Február 24. és március 3. között Belgium, Egyiptom, Franciaország, Marokkó, Románia, Svájc, Tunézia és Vietnám legfrissebb filmjeit mutatja be az I. Frankofón Filmnapok. Az említett országok közös pontja a francia nyelv, de számos más közös nevezőt is megfigyelhetünk a 15, többségében premier előtti filmben, amelyeket az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban és a Francia Intézetben nézhetünk meg. A filmnapok keretében a résztvevő országok közül öt egy-egy, a filmvilágot meghatározó nagy klasszikust is műsorra tűz.

Február 25-én este például Gérard Depardieu főszereplésével vetítik a Nem beszélek zöldségeket! című, bájos vígjátékot, amelyben a csaknem analfabéta Germain a parkban találkozik egy olyan idős hölggyel, aki szinte egész életében csak olvasott. A különleges találkozások és nehéz terhek jegyében március 3-án látható lesz még A gyermekeim apja, amelyet Tarr Béla producerének váratlan halála ihletett, illetve az egyiptomi Mondj egy mesét, Seherezádé!, amelyben egy női talkshow igencsak felkavarja a kedélyeket.

A kockásfülű nyúl és a lőfegyverek

Február 26-án, szombaton izgalmas napnak néz elébe, aki 10:30 és 15:30 között a Hadtörténeti Múzeum fel veszi az irányt. Ezúttal ugyanis a lőfegyverek játsszák a főszerepet, a gyerekek pedig többek közt megtudhatják, hogy mi a közös a háborúban és a főzésben, milyen kézi lőfegyver-típusokat ismerünk, mikor és miért nyertük utolsó háborúnkat, sőt azt is, hogy mi a közös a kockásfülű nyúlban és a korszerű lőfegyverekben. (Ez utóbbira mi is kíváncsiak lennénk.)

Hajós ismét hajóra száll a Bárkán

27-én, vasárnap délután 15 órától ismét vízre száll a ZeneLadik a Bárka Színházban: erre a bő egy órára zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat minden gyerek, aki ehhez kedvet érez. A hétvégi zenés délelőttökön úgy ismerkedhetnek meg egy komplett jazz big band hangszerparkjával, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal, és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kell, de sok érdekes dologban részt lehet venni. A kormányos szerepében Hajós Andrást láthatjuk, az első tiszt feladatait Fekete-Kovács Kornél jazz-zenész, a legénységre háruló feladatokat pedig a Modern Art Orchestra látja el.

Farsangi őrület a Záborszky Pincében

Természetesen ez a hétvége sem múlhat el farsangi hangulat nélkül: a Nagytétényi úton található Záborszky Pince szombaton este például Pincekarnevállal búcsúztatja a telet. 15 órától arcfestés és jelmezverseny várja a gyerekeket, 18 órától a Dumaszínházból ismert Beliczai Balázs stand up-ol egyet, 19 órától pedig egészen kifulladásig tart majd a farsangi házibuli a Madarak zenekarral. A házigazda Gál Csaba Boogie lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek