Bob Marley-születésnap, ínycsiklandó hazai ízek és Valentin-napi kisállat-vásár

Bob Marley most lenne 66 éves, az A38 pedig a Ladánybene 27-tel karöltve tiszteleg előtte a hétvégén. A Valentin-napra kisállat- és növénybörzével gyúrhatunk a Petőfi Csarnokban, a Kézműves Magyar Ízek Vásárán pedig sosem kóstolt hazai ízekkel találkozhatunk. Hétvégi ajánló.

A hétvége programjai már határozottan előrejelzik a tavasz közeledtét: reggae minden mennyiségben, ínycsiklandó hazai ízek és kisállat-mustra.

Marley 66 – A legnagyobb rasztafárira emlékezünk

Meglepően kevésnek tűnik, de a reggae atyja, Bob Marley még csak most lenne 66 éves. A fájdalmasan fiatalon, mindössze 36 évesen eltávozott zenész halála óta is töretlen népszerűségnek örvend világszerte, így az sem meglepő, hogy a műfaj itthoni képviselői is hatalmas bulival tisztelegnek a legnagyobb rasztafári emléke előtt. Az A38-on megrendezett február 12-i koncert házigazdája a reggae legismertebb magyarországi képviselője, a Ladánybene 27 lesz, akikhez társzenekarként a Dubaku Band, a Budapest Riddim és az Another Day tagjaiból verbuválódott szupergroup csatlakozik.

A Ladánybene 27 ezen az estén is kiegészül új fúvós barátaival, akikkel a karácsonyi LB Roots Xmas bulin találkozhatott először a közönség. A Marley-dalok éneklésébe a Knotty Headz korábbi dobos-énekese, Krecsmáry Zsolti és az Another Day-T-Rex Riders korábbi frontharcosa, Roul NO (NOsick) is bekapcsolódik, a szervezők igazi örömzenélést ígérnek – hiszen az egymás szeretetét és elfogadását hirdető Marley-t csakis így érdemes ünnepelni.

Olvadozz kisállatoktól a PeCsában és segíts az állatmentő alapítványoknak!

És ha már a mindent betöltő, Marley által hirdetett szeretetről esett szó, természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a közelgő, sokakból ambivalens érzéseket kiváltó Valentin-napot sem. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy él-e a nap adta lehetőségekkel, aki viszont egy nem éppen szokványos Valentin-napi programra vágyik, térjen be a hétvégén (12-13-án) a Petőfi Csarnokba, ahol ebből az alkalomból Kisállat- és Növényvásárt rendeznek. Lesznek itt kutyák, macskák, nyulak, tengerimalacok, pókok, rágcsálók, madarak, siklók, egyszóval kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót.

A szeretgetnivaló állatkák mellett ingyenes állatorvosi tanácsadás is vár mindenkit, emellett az állattartáshoz szükséges eszközök is kedvezményesen megvásárolhatók a helyszínen.
Az elhagyott állatoknak is nagy figyelmet szentelnek a szervezők: remélik, hogy a Valentin napon sok kutya és cica talál majd szerető gazdára a Petőfi Csarnokban.

A segíteni kész látogatók ezen a két napon adakozhatnak is az állatmentő alapítványok részére: elsősorban eledelre, felszerelésre és pokrócokra lenne a legnagyobb szükségük. (Akik a segítségre nagyon számítanak: MANCS, Elveszett Állatok, Kisállat Menhely, Rex, NOÉ., Fauna, Fehér Kereszt, Zöld Zebra, Budaörsi Állatmenhely, Kutya Cica.)

Kivételes hazai kézműves ízek a Millenárison

Az ínyencek sem maradnak hoppon a hétvégén, őket a Millenárison február 11-13-ig megrendezett Kézműves Magyar Ízek Vására várja tárt karokkal. A magyar kézműves gasztronómia remekeit felvonultató rendezvényen akad minden, mi szem-szájnak ingere: a gondosan kiválasztott közel 100 kiállító – kizárólag magyar kistermelők és kézműves gazdák – kínálatában mindenki megtalálja a kedvére valót. Sajtok, sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok, pálinkák és egyéb ínyencfalatok várják az elkötelezett rajongókat éppúgy, mint a kíváncsiskodókat. A színpadon folyamatosan zajlanak a programok: beszélgetést hallgathatunk a termelőkkel, de főzőshow is lesz tradicionális magyar ízekkel. A gyerekekkel érkezőket kézműves programokkal és gyereksarokkal várják.

A mesés Kelet - csak egy karnyújtásnyira

A hazai ízek után kicsit messzebbre, a mesés Kelet világába is érdemes elkalandozni. A VI. kerületi Bálint Ház ugyanis A mesés Kelet – képeslapokon címmel a maga nemében egyedülálló kiállítással kápráztatja el a látogatót. Nagy József több ezer lapból álló képeslapgyűjteményének legszebb darabjait láthatjuk itt 20-áig, amelyek közt akad japán, vietnámi, koreai, kínai, indiai, thaiföldi, mongol, pakisztáni és iráni darab is.

A varázslatos Keletet elénk táró lapokon többek közt a Fujit láthatjuk, de a hindu istenek történetei, szumók, szamurájok, gésák, pagodák és szárnyas oroszlánok is megelevenednek rajtuk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek