Új arcok a filmpiacon: 2011 dögös színésznői

Ha Gemma Artertonnak bejön az élet, akkor Rachel Weisz lesz belőle. Ha Olivia Wilde jól helyezkedik, a következő évek egyik legfoglalkoztatottabb üdvöskéje lehet. Íme Hollywood legújabb, fiatal színésznői, akiknek komolyabban beindult a karrierjük egy-egy blockbuster miatt.

Mielőtt bárki úgy érezné, le akarjuk redukálni a nők esszenciáját, a feltörekvő férfiszínészek után összeállítottunk egy lányos listát is.

Gemma Arterton

Szül.: 1986

Film: Titánok Harca, Tamara Drewe, Perzsia Hercege: Az idő homokja, Quantum Csendje

Ki volt: St. Trinian's - Nem apácazárda, Spíler, Rockhajó. Kisebb szerepekben lehetett látni, de elég hamar felfigyeltek rá: tavaly már két blockbusterben is  bizonyíthatott.

Mi lesz: Ha bejön neki az élet, és amit szeretne, akkor Rachel Weisz lesz, akit briliáns játéka és tehetsége miatt példaképéül választott. A következő titánok harcához minden esetre már aláírt, és a Robert Capa életét bemutató filmben is feltűnik majd.

Mia Wasikowska

Szül.: 1989

Film: Alice Csodaországban

Ki volt: Nem sok. Egy sorozatban (In Treatment) volt pár epizódja, és a The Kids Are All Rightban tűnt fel, de ezt leszámítva alig lehetett látni. Szerencsére Tim Burton pont olyan törékeny szépséget keresett Alice szerepére, amilyen ő.

Mi lesz: Az Alice meghozta az áttörést, az alkatából kifolyólag naiva szerepkörre ideális Wasikowska a Jean Eyre címszerepét már eljátszotta, Gus Van Sant is komoly szerepet szánt neki legújabb filmjében, és egy egyelőre cím nélküli Jim Jarmusch projekt is szerepel a neve mellett.

Olivia Wilde

Szül.: 1984

Film: Tron: Örökség

Ki volt: Játszott az Alpha Dogban is, de legtöbben csak Tizenhármasként emlékszik rá a House-ból.

Mi lesz: Minden. Decemberben kijött a Tron, nyáron jön a várva várt Cowboys & Aliens és a Change-Up című romkom, éppen most filmezik a Now-t (r.: Andrew Niccol). Ha nem rontja el, Wilde lehet a következő évek egyik legfoglalkoztatottabb üdvöskéje, akinek a profiljába akciótól kezdve a vígjátékon keresztül nehezebb darabokig minden passzol.

Rooney Mara

Szül.: 1985

Film: Social Network - A közösségi háló, Rémálom az Elm utcában

Ki volt: A tévében debütált a Law&Order: Special Victim's Unitban, aztán jött a Vészhelyzet, és pár független film, úgyhogy első körben minden adott volt egy szép, de csillogástól mentes és küzdelmes karrierhez, ha az egyébként rettenetes Rémálom az Elm utcáben remake meg nem találja őt. Ezután jött Fincher Közösségi hálója, pár jelölés különböző fesztiválokon, és a Fincherrel való hatékony munkának köszönhető újabb ajánlat.

Mi lesz: Ha a Közösségi hálóból indulunk ki, akkor nagy kasza lesz, ha pedig abból, hogy a következő nagy szerepe a Tetovált lány amerikai remake-jében lesz Lisbeth Salander figurája, akkor pláne. David Fincher filmben szerepelni akkor is nagy fegyvertény, ha maga a film bukta lesz.

Maggie Grace

Szül.: 1983

Film: A kísérlet, Kéjjel nappal

Ki volt: Elrabolva, Lost, Kéjjel-nappal: ezek az utóbbi idők munkái. Ebből főleg a Lost az, amiben felfigyelhetett rá bárki, mert az Elrabolva című filmben mindenki csak arra tudott figyelni, hogy Liam Neeson mennyire badass, a Kéjjel-nappalban meg...hát azt mindenki elfelejtette öt perccel a végefőcím után.

Mi lesz: Szőke jó csajból bármennyit föl tud szívni Hollywood, ha másra nem, akkor vagy romkomok vagy akciófilmek ilyen-olyan mellékszerepeire. Grace kisasszonynak tehát akkor is lesz melója, ha semmi nagy nem jön össze neki.

Ettől persze nem kell félni: a következő Alkonyat moziban már gondoltak rá egy rendes szerep erejéig, márpedig aki abban a filmben feltűnik, annak elég sokáig lesz munkája. Ez persze nem túl jó hír a férfias vámpírképre megsemmisítő csapást mérő Pattinson illetve a száját becsukni képtelen Kristen Stewart-gyűlölők népes táborának.

Ellen Page

Szül.: 1987

Film: Eredet

Ki volt: Tízéves kora óta vannak kisebb - nagyobb (de inkább kisebb) szerepei, olyan blockbusterekben is föl-föltűnt, mint az X-men harmadik része. Aztán 2007-ben jött Jason Reitman rendező a Junóval, ez kisebb lökést adott a hölgynek. A nagy dobás persze Nolan tavalyi Eredetje volt, akárcsak Joseph Gordon-Levittnek vagy Tom Hardynak.

Mi lesz: Nem tévedünk nagyot, ha első sorban komikai karriert nézünk ki a színésznőből. Következő két filmje is vígjáték lesz: Bill Condon Tildájában és James Gunn Superjében kapott komolyabb lehetőséget.

Oszd meg másokkal is!
Mustra