KULTÚR

Csinibaba Farsang – Bulizz a filmzene eredeti előadóival!

2011. február 5., szombat 14:11

A farsangi szezon egyik gyöngyszemének ígérkezik a MIX Bár & Étterem 11-én megrendezett Csinibaba Farsangja, ahol az emblematikus filmre jellemző hangulatban és igazi hamisítatlan hatvanas évekbeli szerelésben rophatod hajnalig. Hab a tortán, hogy a film zenéjének előadói a bemutató óta most először prezentálják ebben a formában a jól ismert dalokat. A házigazda Kovács Áron lesz.

Valószínűleg nincs olyan ember kis hazánkban, aki ne emlékezne a magyar filmgyártás mostanra emblematikussá vált darabjára, a Csinibabára. Tímár Péter 1997-es alkotása nem csak humora és sajátos atmoszférája révén lopta be magát a nézők szívébe, hanem egy olyan, máig tartó divathullámot is elindított, amelynek a farvizén évtizedekkel ezelőtti slágerek bukkannak fel és válnak ismertté – és nem utolsósorban kedvenccé – a mai fiatalok körében is.

A Csinibabában elhangzó számtalan sláger között megtaláljuk például a XX. század egyik legnagyobb slágergyárosának, Fényes Szabolcsnak a Csak félig lenne meg, illetve a Táskarádió című dalát, de a Különös éjszaka volt, a Su-su bolondság vagy éppen a címadó Csinibaba is garantáltan mosolyt csal bárki arcára.

A farsangi szezon egyik legviccesebb bulija

A hatvanas évek nyugat felé ácsingózó, a kóláért és farmernadrágért elepedő magyar fiataljainak életérzése rengeteg humorral és imádnivaló, korabeli jelmezekkel fűszerezve jelent meg a vásznon – a ma is tomboló retró-őrületben pedig mindenki előszeretettel bújik bele a nagyi vagy szülő régi gönceibe. Erre remek alkalom nyílik a farsangi szezonban, ami egy igazi, hamisítatlan Csinibaba-buli esetében különösen igaz.

Február 11-én a budapesti MIX Bár & Étterem Csinibaba Farsanggal lepi meg közönségét, ahol a film megjelenése óta először lépnek színpadra ezekkel a dalokkal a filmzene eredeti előadói. A vérpezsdítő Csinibaba-koncerten a lenyűgöző hangú Czerovszky Henit, Bársony Attilát és Závodi Gábort is láthatjuk-hallhatjuk.

Pörgős szoknya és tupírfrizura

Az est házigazdája Kovács Áron lesz, aki 21:30-tól Ki Mit Tud?-Karaoke-ra invitálja majd az egybegyűlteket. Persze egy Csinibaba-buli nem az igazi a megfelelő öltözék nélkül, ezért kéretik alkalomhoz illő, azaz a film világába passzoló, a hatvanas éveket idéző szerelésben megjelenni. Pörgős szoknya, tupírfrizura, napszemüveg: itt bármi belefér – hiszen az egyetlen cél, hogy a Csinibaba-atmoszféra a MIX táncparkettjén is megszülessen. (Aki nagyon ragaszkodik a film mozzanataihoz, nyugodtan menjen el borbélyhoz is.)

A város szívében, a VI. kerületi Eiffel téren található MIX Bár & Étterem garantáltan emlékezetes partijára 3000 forintos áron kaphatsz belépőt. Irány a Csinibaba Farsang, hogy aztán másnap mosolyogva gondolhass vissza: „Különös éjszaka volt”.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta