Csinibaba Farsang – Bulizz a filmzene eredeti előadóival!

A farsangi szezon egyik gyöngyszemének ígérkezik a MIX Bár & Étterem 11-én megrendezett Csinibaba Farsangja, ahol az emblematikus filmre jellemző hangulatban és igazi hamisítatlan hatvanas évekbeli szerelésben rophatod hajnalig. Hab a tortán, hogy a film zenéjének előadói a bemutató óta most először prezentálják ebben a formában a jól ismert dalokat. A házigazda Kovács Áron lesz.

Valószínűleg nincs olyan ember kis hazánkban, aki ne emlékezne a magyar filmgyártás mostanra emblematikussá vált darabjára, a Csinibabára. Tímár Péter 1997-es alkotása nem csak humora és sajátos atmoszférája révén lopta be magát a nézők szívébe, hanem egy olyan, máig tartó divathullámot is elindított, amelynek a farvizén évtizedekkel ezelőtti slágerek bukkannak fel és válnak ismertté – és nem utolsósorban kedvenccé – a mai fiatalok körében is.

A Csinibabában elhangzó számtalan sláger között megtaláljuk például a XX. század egyik legnagyobb slágergyárosának, Fényes Szabolcsnak a Csak félig lenne meg, illetve a Táskarádió című dalát, de a Különös éjszaka volt, a Su-su bolondság vagy éppen a címadó Csinibaba is garantáltan mosolyt csal bárki arcára.

A farsangi szezon egyik legviccesebb bulija

A hatvanas évek nyugat felé ácsingózó, a kóláért és farmernadrágért elepedő magyar fiataljainak életérzése rengeteg humorral és imádnivaló, korabeli jelmezekkel fűszerezve jelent meg a vásznon – a ma is tomboló retró-őrületben pedig mindenki előszeretettel bújik bele a nagyi vagy szülő régi gönceibe. Erre remek alkalom nyílik a farsangi szezonban, ami egy igazi, hamisítatlan Csinibaba-buli esetében különösen igaz.

Február 11-én a budapesti MIX Bár & Étterem Csinibaba Farsanggal lepi meg közönségét, ahol a film megjelenése óta először lépnek színpadra ezekkel a dalokkal a filmzene eredeti előadói. A vérpezsdítő Csinibaba-koncerten a lenyűgöző hangú Czerovszky Henit, Bársony Attilát és Závodi Gábort is láthatjuk-hallhatjuk.

Pörgős szoknya és tupírfrizura

Az est házigazdája Kovács Áron lesz, aki 21:30-tól Ki Mit Tud?-Karaoke-ra invitálja majd az egybegyűlteket. Persze egy Csinibaba-buli nem az igazi a megfelelő öltözék nélkül, ezért kéretik alkalomhoz illő, azaz a film világába passzoló, a hatvanas éveket idéző szerelésben megjelenni. Pörgős szoknya, tupírfrizura, napszemüveg: itt bármi belefér – hiszen az egyetlen cél, hogy a Csinibaba-atmoszféra a MIX táncparkettjén is megszülessen. (Aki nagyon ragaszkodik a film mozzanataihoz, nyugodtan menjen el borbélyhoz is.)

A város szívében, a VI. kerületi Eiffel téren található MIX Bár & Étterem garantáltan emlékezetes partijára 3000 forintos áron kaphatsz belépőt. Irány a Csinibaba Farsang, hogy aztán másnap mosolyogva gondolhass vissza: „Különös éjszaka volt”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek