Péterfy Bori triplán búcsúzik, a Magashegyi Underground pendrive-on oszt lemezt

Péterfy Bori ezen a hétvégén hosszú időre búcsúzik a budapesti közönségtől, a babaváró, tripla búcsúkoncertnek az A38 ad otthont. Főszerepet játszanak emellett a mackók és a francia gasztronómia. Programajánló.

A hétvége egyik főszereplője kétségtelenül a Péterfy Bori & Love Band, hiszen a babát váró színész-énekesnő zenekara ekkor, az A38-on adja utolsó budapesti koncertjét a várhatóan egyéves leállás előtt. A tökéletesség kedvéért 28-án, pénteken ülős, 29-én pedig „aprítós” búcsúkoncert várja a közönséget. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel vasárnap a zenekar ráadáskoncertet ad, nehogy egy ember is lemaradjon – erre az eseményre még vannak szabad jegyek.

Mackó-nap a Millenárison

Január 29-én egy egész nap a mackóké a Millenárison. A Fogadóban megrendezett Mackó-napon ugyanis annyiféle program, ahányfajta élő- és plüssmackó: lesz itt mackókészítés – a méltán híres Maciművek és Simon Kriszta közreműködésével –, medvetáncoltatás otthonról hozott mackókkal, illetve mézes mackó-sütés. Az apropót az adja, hogy a néphagyomány szerint február 2-án, ha előjönnek a medvék, és meglátják az árnyékukat, majd visszabújnak a barlangjukba – még negyven napig várni kell a tavaszra. Az egésznapos rendezvényről nem hiányoznak majd az élő kisállatok – nyest, görény, egér, patkány – sem, a nagyobbakról pedig izgalmas előadás lesz hallható.

Francia ínyencfalatok

Az igazi ínyencek már csak két napig élvezhetik a francia gasztronómai hetet, amelynek keretében a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda mesés fekvésű étterme, a Paris Budapest Restaurant szolgál francia finomságokkal. Az ételeket Philippe Teixeira díjnyertes francia séf prezentálja. A szálloda ráadásként január 30-án vasárnapi ebéddel és főzőkurzussal is kedveskedik azoknak, akik igazán szeretnének elveszni az új ízek és illatok világában. Ez a hét azért is számít különlegesnek, mivel a francia konyhát nemrégiben a világörökség részének is választották, így először válhatott egy nemzet konyhaművészete a szellemi világörökség részévé.

Vidd haza pendrive-on az új lemezt!

A zenei különlegességre vágyók január 29-én este a Klebelsberg Kultúrkúria felé vegyék az irányt, a Magashegyi Underground ugyanis ekkor tartja novemberben megjelent Ezer erdő című lemezének akusztikus premierjét. Ráadásképp emléket is kap a koncert után az, aki ellátogat az eseményre, hiszen ha elviszi a pendrive-ját, a február elején megjelenő, Ezer Város című kislemez anyagával is gazdagodhat.

Szerelem, pasta, tenger

Aki inkább a mozivászon előtt szeretné tölteni a hétvégét, annak jó szívvel ajánljuk Ferzan Özpetek Szerelem, pasta, tenger című filmjét, amelyben az olasz tésztagyáros család egyik reménysége, Tommaso nagy bejelentésre készül: tudatni szeretné szüleivel, hogy meleg és tőlük távol, Rómában, íróként szeretné folytatni az életét. Ahogy pedig az ilyenkor lenni szokott, semmi sem úgy sül el, ahogy tervezte, viszont közben jókat nevethetünk az olasz család kalandjain.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek