KULTÚR

Feke Pál és Tompos Kátya is Junior Prima Díjat kapott

2010. november 17., szerda 15:54

November 16-án osztották ki az idei év Junior Prima Díjait: a magyar színház- és filmművészet területén legtehetségesebbnek ítélt fiatalok között találjuk Feke Pál musicalszínészt, Izsák Lili díszlet- és jelmeztervezőt és Tompos Kátya színésznőt is.

Kedden délután az Uránia Filmszínház kávézójában átadták a magyar színház- és filmművészet legígéretesebb fiatal tehetségeinek járó Junior Prima Díjakat. A 25 jelöltet olyan neves alkotók ajánlották a zsűri figyelmébe, mint például Alföldi Róbert, Bálint András, Csákányi Eszter, Mácsai Pál, Makk Károly, Presser Gábor és Szabó István. Végül 10 fiatal örülhetett a kristályplakettel és 7000 euróval járó elismerésnek. Idén erős női fölény mutatkozott: a tízből heten a szebbik nem képviselői közül kerültek ki.

Az Örkény Színház két díjat is bezsebelt

A díjazott színésznők között találjuk Bata Évát, a Vígszínház fiatal művészét, akit igazgatója, Eszenyi Enikő méltatott. Bevallása szerint Bata Éva az ő egyik korábbi kedvenc szerepével kapcsolatban is tudott neki újat mondani, emellett a Vígszínház társulatának színésznői közül ő játszotta a legtöbb, szám szerint 170 előadást. „Nagyon fáj a szívem a többiekért, de azt hiszem, hogy itt egy olyan csapat jött létre, akikre mindnyájan büszkék lehetünk” – mondta a Vígszínház igazgatója.

Színházi részről emellett Feke Pál, a Madách Színház színész-énekese, Izsák Lili, az Örkény Színház díszlet- és jelmeztervezője és Petrik Andrea színművész (Radnóti Színház) is átvehette az elismerést. Szandtner Anna színművész szintén az Örkény Színháznak szerzett dicsőséget, Tenki Réka pedig a Katona József Színház tagjaként nyerte el a díjat. Tompos Kátya, a Nemzeti Színház színésznője egy vidéki előadás miatt nem tudott személyesen jelen lenni, így üzenetben köszönte meg az elismerést.

Mundruczó vágója is a díjazottak között

A színház mellett a táncművészet területén tevékenykedő fiatalokat is honorálták: Felméry Lili, a Magyar Nemzeti Balett csupán 19 éves balettművésze és Nyári Gábor (Magyar Fesztivál Balett) örülhetett a díjnak. A filmművészet ifjú tehetségei közül Jancsó Dávid vágót díjazták: a 2009-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett alkotó munkái között találjuk például Mundruczó Kornél Szelíd Teremtés – A Frankenstein Terv című filmjét, vagy az ugyancsak Mundruczó-film Deltát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta