Férfiak, Nők, Hazugságok, Fröccsök

A Dürer-kertben borkedvelőket, az Odeon-Lloydban közönséget várnak. Akik pedig még nem nézték meg, hogyan gondolkozik egy vérbeli olasz képzőművész a női lélekről, szombatig megtehetik az Olasz Intézetben. Hétvégi programajánló.

Dürer Bor- és Fröccsfesztivál

2010. július 30-31- Dürer- kert

Egész hétvégén retró fröccsparti lesz az első ingyenes Dürer Bor- és Fröccsfesztivál keretében,  finom kostolókkal, kellemes fellépőkkel, és több tucat magyar pincészet ízletes boraival. A fesztivál résztvevői a Junibor, a magyar borászgeneráció legfiatalabb tagjai lesznek (többek között: Bolyki János, Gere Viktor, Dr. Demeter-Novák Endre). Ők vendégelnek meg mindenkit saját kezűleg készített boraikkal. Szívesen beszélgetnek minden érdeklődővel a borokról, a hivatásról, és más érdekességekről is. A zenei aláfestést a Transglobal Underground, Balogh Kálmán, a Gipsy Cimbalom Band, a Téka Együttes, a Magyar Tekerőzenekar, a Magyar Dudazenekar, és Dj Nafta biztosítja.

Audience Wanted

2010. július 30. és augusztus 1. Odeon-Lloyd mozi

Ezen a héten is folytatódik az Odeon-Lloyd mozi Audience Wanted című vetítéssorozata. A kezdeményezés sajátossága, hogy 1000 Ft-ért ketten nézhetünk meg egy-egy saját forgalmazású mozicsemegét a közelmúltból. Július 30-án 20:45-kor Julio Medem (az Északi Sarkör szerelmesei és a Lucia és a szex rendezője) Anna Bekattanva című spanyol filmjét láthatjuk.

Anna egy elzárt, varázslatos világban nő fel édesapjával, egy ibizai barlangban, amelynek falát telefesti ajtókkal és ablakokkal. Mecénásra lel egy francia nőben, aki elviszi magával Madridi festőiskolájába. A hippi hangulatú közegben Anna szíve szerelembe esik, tudata azonban misztikus utazásra indul, izgalmas rétegek tárulnak fel múltjából egy hipnotizáció során.

Vasárnap 18:30-kor Philippe Claudel érzékeny francia filmjét, Oly sokáig szerettelek címmel láthatjuk egy “bűntelen-bűnös” anyáról, aki 15 év börtönbűntetés után kezd új életet. Húga családjának körében próbál visszailleszkedni a társadalomba, de a múlt árnyéka még mindig körüllengi lépteit...

Férfiak, Nők, Hazugságok

2010. július 1-31. Olasz Kultúrintézet

Már csak szombatig tekinthetjük meg Marco Gerbi, a Szlovákiában élő és alkotó firenzei képzőművész kiállítását, kollázsokat nőkről, identitásról, hazáról.

A művész autodidakta módon képezte magát, majd klasszikus tanulmányokat folytatott. Művei főképp nyomdafesték és rajz kombinációjára épülnek.

Firenzében a Gruppo 70 nevű művészeti csoportosulás tagja volt, majd 2000-ben elhagyta Olaszországot és a szlovákiai Svaty Jurba költözött. Itt is társult más művészekkel.

2005 és 2009 között számos egyéni és kollektív kiállításon vett részt. Ezek között említésre méltó a galántai Reneszánsz Kastélyban, a pozsonyi Zichy kastélyban, a bazini Városi Kulturális Központban, és a prágai Olasz Kultúrintézetben rendezett kiállítása.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek