Ugrálj a zenei szférák között!

Fantasy, cyberpunk és marcipán ízű világ. Tündérek a kifutón, tudatmódosulás a filmvásznon és modern Két Lotti a színpadon. Aki nem megszokott kulturális élményekre vágyik, az most megkapja. (Nem csak) hétvégi programajánló.

Holdkórosok- divatbemutató

2010.július 2., 2010- Tűzraktér

Horror, fantasy, és minden, ami eltér a hagyományos divatbemutatókon megszokottól. Alternatív, performance jellegű show táncosokkal, szörnyekkel, és tündérekkel.  A tervezők: Géczi Anna, Szűcs Judit, Hecendorfer Tímea, Kocsi Mónika, Busai Boglárka. Rocky Horror Picture Show stílusban, drótos, fodros, rácsos, underground hangulatban foglalják be szombaton a trendi “lények” a Tűzoltó utcát.

Eredet

2010. július 22-től a moziban

Újabb “tudatfilm”. Nem kell piros pirula, mint a Mátrixban, sem pedig organikus kábel, hogy csatlakozzunk a cyber világhoz, mint Cronenberg Existenz-ében. Az Eredet Philip K. Dick regényéből készült. Az írót a cyberpunk stílus előfutárának tekintjük. Műveiben mindig felmerül a körülöttünk való világ megkérdőjelezése, a mesterséges intelligencia, virtuális valóságok, és az önazonosság kérdése. Írásainak leghíresebb filmes adaptációja a Ridley Scott által 1982-ben rendezett Szárnyas Fejvadász. Christopher Nolan a Mementóval, és a két legutóbbi Batman filmmel bizonyította, hogy rejlik még spiritusz a hollywoodi történetmesélésben. Agyas sci-fivel van dolgunk, lenyűgöző tájakkal, izgalmas akciókkal és impozáns szereplőgárdával (Leonardo Dicaprio, Ellen Page, Cillian Murphy, Marion Cotillard). A film jóval több, mint egy hollywoodi akciófilm, de kevesebb, mint egy utópisztikus szerzői vízió. Valahol e két “tudatréteg” között egyensúlyoz, hollywoodi kliséket keverve az eredeti ötletekkel.

Cocorosie- koncert

2010. július 26. 20:00, Gödör Klub

Bianca (Coco) és Sierra Casady (Rosie) sorsa modern, szabadon interpretált Két Lotti történet. Szürreális, néhol marcipán ízű világ, bájos, bizarr, pop, rap, opera. Sok-sok ellentétes jelző feszül egymásnak, ha a két amerikai nővér által Franciaországban létrehozott formációt próbáljuk jellemezni. A két szuggesztív hölgy izgalmas utazásra invitál a különböző zenei szférák között. Mintha Devendra Banhartot ötvöznék Björkkel. Undeground, atmoszférikus, színházias, és gyermeki világot alkotnak.  A lányok gyermekkorát félhippi, tanár szülők, művészettel, sámanizmussal, és indiánhittel átitatott nagy vándorlások jellemezték. A mesebeli világnak az vetett véget, hogy Rosiet 15 évesen anyja Párizsba küldte, s így a testvérek elszakadtak egymástól. 2003-ban Bianca felkutatta a nővérét, s az egymásra találásból született, az első, La Maison De Mon Reve című album, amit idén a Grey Oceans követett. A Cocorosie hétfőn lép fel a Gödörben. Mi ott leszünk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek