KULTÚR

Ugrálj a zenei szférák között!

2010. július 23., péntek 15:47

Fantasy, cyberpunk és marcipán ízű világ. Tündérek a kifutón, tudatmódosulás a filmvásznon és modern Két Lotti a színpadon. Aki nem megszokott kulturális élményekre vágyik, az most megkapja. (Nem csak) hétvégi programajánló.

Holdkórosok- divatbemutató

2010.július 2., 2010- Tűzraktér

Horror, fantasy, és minden, ami eltér a hagyományos divatbemutatókon megszokottól. Alternatív, performance jellegű show táncosokkal, szörnyekkel, és tündérekkel.  A tervezők: Géczi Anna, Szűcs Judit, Hecendorfer Tímea, Kocsi Mónika, Busai Boglárka. Rocky Horror Picture Show stílusban, drótos, fodros, rácsos, underground hangulatban foglalják be szombaton a trendi “lények” a Tűzoltó utcát.

Eredet

2010. július 22-től a moziban

Újabb “tudatfilm”. Nem kell piros pirula, mint a Mátrixban, sem pedig organikus kábel, hogy csatlakozzunk a cyber világhoz, mint Cronenberg Existenz-ében. Az Eredet Philip K. Dick regényéből készült. Az írót a cyberpunk stílus előfutárának tekintjük. Műveiben mindig felmerül a körülöttünk való világ megkérdőjelezése, a mesterséges intelligencia, virtuális valóságok, és az önazonosság kérdése. Írásainak leghíresebb filmes adaptációja a Ridley Scott által 1982-ben rendezett Szárnyas Fejvadász. Christopher Nolan a Mementóval, és a két legutóbbi Batman filmmel bizonyította, hogy rejlik még spiritusz a hollywoodi történetmesélésben. Agyas sci-fivel van dolgunk, lenyűgöző tájakkal, izgalmas akciókkal és impozáns szereplőgárdával (Leonardo Dicaprio, Ellen Page, Cillian Murphy, Marion Cotillard). A film jóval több, mint egy hollywoodi akciófilm, de kevesebb, mint egy utópisztikus szerzői vízió. Valahol e két “tudatréteg” között egyensúlyoz, hollywoodi kliséket keverve az eredeti ötletekkel.

Cocorosie- koncert

2010. július 26. 20:00, Gödör Klub

Bianca (Coco) és Sierra Casady (Rosie) sorsa modern, szabadon interpretált Két Lotti történet. Szürreális, néhol marcipán ízű világ, bájos, bizarr, pop, rap, opera. Sok-sok ellentétes jelző feszül egymásnak, ha a két amerikai nővér által Franciaországban létrehozott formációt próbáljuk jellemezni. A két szuggesztív hölgy izgalmas utazásra invitál a különböző zenei szférák között. Mintha Devendra Banhartot ötvöznék Björkkel. Undeground, atmoszférikus, színházias, és gyermeki világot alkotnak.  A lányok gyermekkorát félhippi, tanár szülők, művészettel, sámanizmussal, és indiánhittel átitatott nagy vándorlások jellemezték. A mesebeli világnak az vetett véget, hogy Rosiet 15 évesen anyja Párizsba küldte, s így a testvérek elszakadtak egymástól. 2003-ban Bianca felkutatta a nővérét, s az egymásra találásból született, az első, La Maison De Mon Reve című album, amit idén a Grey Oceans követett. A Cocorosie hétfőn lép fel a Gödörben. Mi ott leszünk!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta