KULTÚR RÖVIDHÍR

Unalmas az Avatár – a Vatikán szerint

2010. január 12., kedd 10:36

Miközben világszerte tombol a Cameron legújabb moziját ölelő "avatarizmus”, a Vatikán lenéző jelzőkkel illeti a milliárdokat hozó 3D-s filmet.

cikk-tious-rovid

Ahogy tudni lehet a Vatikán hivatalos lapjából, a L'Osservatore Romanóból: „ James Cameron  semmitmondó és túlságosan szentimentális filmet forgatott”.  Hogy mit hiányolnak a vatikáni kritikusok? Leginkább a valódi emberi érzelmeket, bár abban egyetértenek más – Vatikánon kívüli – kritikusokkal, hogy a filmben rengeteg a lenyűgöző és figyelmet érdemlő technikai megoldás, így a vizuális hatás szempontjából jelentős mű született. Ugyanakkor sem a történet, sem a közvetített üzenet nem tartalmaz semmiféle újdonságot. A Pandora nevű bolygó fantáziavilágának megteremtésénél a rendező – mea culpa - semmitmondó megközelítést választott, és mindenféle magyarázat nélkül tálalja a sztorit. Ettől függetlenül az Avatar egy mozijegy árát mindenképpen megéri – mondja ki a végső ítéletet a vatikáni lap.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta