KULTÚR RÖVIDHÍR

Orosz filmhét – Estére egy kis Romanov rejtély

2010. január 20., szerda 09:57

Az egykori orosz cári család, a Romanov ház rejtélyes története – a pravoszláv új évet orosz filmhéttel köszönti az Örökmozgó.

cikk-tious-rovid


Orosz Filmhónappal adózik a pravoszláv új év beköszöntése alkalmából az Örökmozgó. Néhány film ugyan már lefutott, de jövő hét végéig még van alkalmad arra, hogy különleges gyöngyszemekkel bővítsd ismereteidet az „amit a mai orosz filmekről tudni illik és érdemes” gondolatkör jegyében. De persze akadnak köztük régebbi, és klasszikus darabok is (Andrej Rubljov). Az új generációs filmesek munkáiból itt van mindjárt A máltai kereszt című mozi, Nyikolai Popkovtól. A minden bizonnyal kelendő, a Romanov-ház körül bonyolódó történet röviden: Konov, egy híres trükkmester orosz-francia filmet szeretne forgatni. A terv elakad, Konov a francia rendőrségre kerül. Azzal vádolják, hogy megölte és kirabolta a Romanov-ház utódait. Hamarosan az orosz nyomozók is vadászni kezdenek rá, ők azzal gyanúsítják, hogy elrabolta az orosz cári család örökösét.

Az orosz filmhét január 27-ig tart. 

 

A máltai kereszt 
2010. 01. 20. – 20.30. / Örökmozgó 
1073 Budapest, Erzsébet körút 39.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta