KULTÚR RÖVIDHÍR

Morricone gorgonzolával

2010. június 4., péntek 10:04

Június 5-én Biatorbágyon tartják meg az Olasz Kultúra Napját. Az egész napos eseményen az érdeklődők ízelítőt kapnak az olasz kulturális élet és gasztronómia különlegességeiből.

cikk-tious-rovid

A rendezvény házigazdája, Gianni Annoni mesterszakács, és televíziós műsorvezető a kóstolóval egybekötött bemutató során egyebek mellett az itáliai konyhaművészet olyan különlegességét ismerteti, mint a zellerszárba töltött gorgonzola sajt.
Lesz ezen kívül meseolvasás Kéri Kitty előadásában, kortárs filmművészet vetítéssel, illetve érdekes logikai játékok gyerekeknek. A zenekedvelők Maestro Mauro Maur, a Római Operaház Zenekara első trombitásának esti koncertjét élvezhetik Francoise de Clossey zongorakíséretében. A művészek karizmatikus duója az első közös fellépésük pillanatától elnyerte a közönség és a kritika elismerését. A nemzetközi hírű zenészek olasz filmzenét interpretálnak világszínvonalon. Híres zeneszerzők, köztük Morricone, Theodorakis, Bussotti, Clementi, Vlad ajánlották műveiket Mauro Maurnak. A koncert során a közönség a betétdalokhoz kapcsolódó filmrészleteket (Egy maréknyi dollárért, Amarcord, A misszió) tekinthet meg, melyekhez maga a művész Maestro Mauro Maur fűz gondolatokat.
A belépés a napközbeni eseményekre díjtalan.

További információ

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta