KULTÚR RÖVIDHÍR

József Attila összes a Költészet Napján

2010. április 9., péntek 08:29

A költő születésnapjának 105. évfordulóján rendhagyó Költészet napi megemlékezést tartanak vasárnap délelőtt tíz órától éjfélig a József Attila Emlékhely udvarán.

cikk-tious-rovid

Galkó Balázs színművész ezen a napon József Attila minden versét felolvassa-elmondja, az előadás zenei aláfestéséről pedig Mártha István zeneszerző gondoskodik.
A helyszín: Budapest, IX. Gát u. 3, ahová minden versszerető érdeklődőt várnak.

(CSÓKOL ATTILA...)
Csókol Attila, a hírneves költő,
melyet nem szül kettő,
sőt három emberöltő.
Attilának tetszik ének, tánc és séta,
Ő az édes szavú aranyos poëta,
hozzá más költő csak analfabéta.
József Attila, 1921. febr. 20.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta