KULTÚR RÖVIDHÍR

Japán szombat

2010. április 23., péntek 12:49

Sushi, origami, anime, kalligráfia. A japán kultúra számos oldalát ismerheti meg közelebbről az, aki a hétvégén ellátogat Kispestre.

cikk-tious-rovid

Április 24-én, 10 órakor kezdődik a Japán Nap a Wekerlei Gyermekházban ugyanis számos érdekes bemutatóval, útibeszámolóval és filmvetítéssel várják a távolkelet iránt érdeklődőket. Turcsányi Anasztázia népdalénekes előadásában tradicionális japán dalokat is élvezhetnek a résztvevők, a művésznő ugyanis Európában egyedül képviseli a műfajt.
Lesz még origami készítés, harcművészeti bemutató, japán mesék és rajzfilmek. Szó esik továbbá a japán írás rejtelmeiről, illetve a sushi világáról, amit a helyszínen meg is lehet kóstolni.

gyermekhaz.kispest.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta