KULTÚR RÖVIDHÍR

A szépség az új punkrock – Joan Wasser

2010. január 22., péntek 14:41

Néha a kényszerítés, mint finomnak nem nevezhető nevelő eszköz - beválik. Mint például a melankolikus amerikai díva, Joan Wasser (Joan as Police Woman) esetében.

cikk-tious-rovid

Joan Wasser most mutatkozik be először Magyarországon, a Trafóban.

"Rufus azt akarta, hogy különféle módokon használjam a hangomat, kényszerített, hogy jellegzetes, különleges hangszíneket csaljak ki magamból!” – állítja Joan. Tegyük hozzá, ezért némileg hálás lehet Rufus Wainwrightnak (egykori együttese vezetője), hiszen a teher alatt növekvő  Joan egészen különös hangú, a punk és rockzenében egyaránt otthonosan mozgó, mégis roppant bensőségesen játszó előadóvá vált. 

A Trafó most induló új zenei sorozata, a Voices első állomása Joan as Police Woman koncertje lesz, elsősorban azért, mert a sorozat olyan művészeket, zenekarokat mutat be, akik a popzene gondolkodóbb és elgondolkodtatóbb, ezáltal néha melankolikusabb ágát képviselik. Sokszor találkozhatunk majd eszköztelen, jó értelemben vett egyszerű, de minden esetben klasszikusan szép zenékkel, zajos lázadás helyett csendes kívülállással. Joan pedig minden tekintetben megfelel ennek.
 

Joan as Police Woman

időpont: 2010. 01.23. 20.00
helyszín: Trafó – Kortárs Művészetek Háza, XI. Liliom utca 41
jegyár: 3000 Ft.
 

• Még több infó Joanról: Joanaspolicewoman.com

 

cikk-tipus-linkek

Emléknap Tamás születésnapján

A cím, akár egy dal is lehetne, csakhogy a dalok a dalnok halálával már csak bennünk szólnak. Január 22-én, Cseh Tamás születésnapján a Bárka Színházban mindenki és minden róla szól.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta