KULTÚR RÖVIDHÍR

A Nagy Elveszejtés

2010. március 25., csütörtök 18:34

Ha úgy érzed, nincs vesztenivalód, veszíts el egy könyvet! - nem tudjuk, megfogadható-e mindez, mindenesetre intézményesen szólítják erre fel Magyarország lakosságát ezekben a napokban.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár részvételével március 24-25-én veszítik el az első könyveket az arra alkalmasnak tűnő tulajdonosok (olvasók vagy nem olvasók), és akár lesz hivatalos megtaláló akár nem, semmiképpen nem ér véget a nagy elveszejtős játék.

A kezdeményező orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár másik 19 könyvtárral összefogva országszerte hagy el szépirodalmi könyveket, annak reményében, hogy aki a könyvet megtalálja, az el is olvassa. Budapesten 50 könyvet felejtenek ismeretlen helyen, de a vidéki városok sem maradnak ki a szórásból. Hogy ne kelljen szmogos nagyvárosi ködben tapogatóznunk itt (http://konyvtar.hu/konyv/33613) nyomon követhető az elveszett és talán meg is talált könyvek sorsa. Több fórumon bíztatják az érdeklődőket, hogy a könyv elolvasása után a boldog tulajdonosok hagyják el újra könyveiket. Nem is kell titokban tartani, mert erről posztolhatunk is akár itt (http://konyvtar.hu/regisztracio). Nemes szándék: a művileg előidézett staféta később akár szokássá is válhat.

Megdöbbentő jövőkép, hogy nemsokára úgy szállhatunk majd BKV-ra, MÁV-ra, hogy az olvasnivalóról sem kell gondoskodnunk, elég lesz mindössze körbenézni, hogy a kezünk ügyébe kerüljön a magyar irodalom egy-egy gyöngyszeme.

További információk az eseményről:

http://www.fszek.hu/tudasdepo-expressz/?article_hid=38454

http://www.bookcrossing.com/

http://tudasdepo.fszek.hu/

 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta