KULTÚR RÖVIDHÍR

A magyar filmek kimagaslanak a nemzetközi mezőnyből

2010. február 6., szombat 15:51

2010. február 6. (SZTI) - A magyar filmek nemzetközi kereskedelmi és fesztiválszerepléseiről tartott prezentációt Kálomista Zsuzsanna és Dudás Viktor a HungariCom képviseletében a 41. Magyar Filmszemle ötödik napján, szombaton délelőtt.

cikk-tious-rovid

A HungariCom Kft. 2007-ben jelentkezett első alkalommal önálló standdal a Cannes-i filmvásáron, azt a célt tűzve maga elé, hogy a magyar gyártású filmek minél szélesebb műfaji skáláját kereskedelmi úton juttassa el a külföldi közönséghez és felvegye a versenyt a filmvásárok hatalmas kínálatával. A cég kínálatából az elmúlt években nem csak vásárlók, de fesztiválok is válogattak, ami gyakran hordoz értékesítési lehetőséget is az adott országban. A HungariCom Kft. 2009-ben 200 fesztiválnevezést bonyolított, melyek közül 102 alkalommal a HungariCom Kft. nevezte a filmeket az adott fesztiválra, 98 alkalommal pedig a fesztivál kérésére nevezték a filmeket. A cég 8 filmje 2009-ben összesen 77 nemzetközi fesztiválon vett részt, melyek közül 5 volt „A"-kategóriás. A Kaméleon című film hivatalos versenyprogramban volt az „A" kategóriás Sanghai Nemzetközi Filmfesztiválon, de hivatalos programban szerepelt a szintén „A" kategóriás Moszkvai és Kairói Filmfesztiválokon is. Az Immigrants - Jóska menni Amerika című film a HungariCom Kft. nevezéseinek köszönhetően két „A" kategóriás filmfesztiválon is versenyprogramban szerepelt, és három díjat nyert kiemelt nemzetközi animációs filmfesztiválokon.

„A nemzetközi kínálatot figyelembe véve a hazai filmekről elmondható, hogy a színvonaluk eléri a nemzetközi átlagot, sőt, minden évben készül néhány olyan kiemelkedő alkotás, amely kimagaslik a nemzetközi kínálatból" - hangzott el a prezentáción. A kópiák igen magas ára és a szinkronizálási, feliratozási költségei miatt a vásárlók többsége azonban arra kényszerül, hogy a magyar filmek jogait csak DVD és televíziós forgalmazásra szerezze meg, mely tendencián vélhetően a digitális kópia elterjedése enyhít majd.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta