KULTÚR RÖVIDHÍR

A legsikeresebb magyar találmányok

2010. február 5., péntek 09:45

Az első magyar pikoműhold, a csillagtérkép, a gömbrobot, 3D-s mikroszkóp, fűthető takaró, orvosi diagnosztika, csillagsakk és gauswheel - hogy csak a legfontosabbakat említsük. Mind magyar találmányok. Olyanok, amelyeket most te is megszemlélhetsz.


Megnézhető, kipróbálható és megérthető minden azon a kiállításon, amely február 28-ig látható a Párisi Udvarban, Budapesten a Ferenciek terén. A rendezők 1000 négyzetméteren felállított, interaktív kiállításon mutatják be a mai Magyarország 100 sikeres fejlesztését, találmányát, innovációját. A 100 csoda kiállítás megmutatja, milyen lehet a jövő 10, 20 vagy akár 30 év múlva. A látogató az Időkapun átlépve megnézheti, mivel közlekedünk majd, hogy vigyázunk az egészségünkre és a környezetünkre, mire ülünk, mit eszünk, mire fekszünk, mivel játszunk, mivel szépítkezünk, és mivel építünk.


100  Csoda kiállítás
Bp. V., Ferenciek tere - Párisi udvar
Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 11.00-19.00

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta