KULTÚR RÖVIDHÍR

A fejre barokk paróka

2010. január 16., szombat 09:41

Némi rizspor az arcra, paróka a fejre, és persze csinos kis jelmez – Gróf Esterházy kegyet gyakorolt: pompás barokk vigasságra nyerünk bebocsáttatást vasárnap.

cikk-tious-rovid


Gróf Esterházy kivételt tett. Ez leginkább onnan tudható, hogy az Úr 2010. esztendejében, kastélyában látja vendégül a közt, azaz minket. Kényes modora azonban nem engedheti, hogy ezen a mulatságon szokásos arcunkat, gúnyánkat hozzuk, ezért aztán röpke időutazás alatt át kell változnunk. A barokk udvari bálon megtapasztalhatjuk, hogyan üzentek egymásnak a hölgyek titkos legyezőnyelvvel, tánc- és illemszabály órán tökéletesíthetjük technikánkat és pallérozhatjuk modorunkat, készíthetünk barokk női és férfi parókát, legyezőt, maszkot, ékszert, árnyképet, kertmakettet. S ha mindez untatna minket, marionett játékot is láthatunk, végül pedig tánccal zárjuk a délelőttöt.

Így hát, tessék, csak tessék, nem mindennapi alkalom, hogy barokk vigasságon vigadjunk, gyönyörű látnivalók között – köszönhetően a Magyar Nemzeti Múzeum Históriás Történeti Játszóháznak. 

 

Barokk vigasság Esterházy herceg kastélyában

• időpont: 2010.01.17., vasárnap 10.30-tól
• helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum  (1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum körút 14-16.)
• Részvételi díj: 1040 Ft/gyermek

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta