Költők vetkőztek az 1-es típusú cukorbetegség ellen

Victoria Bennett költő ötlete alapján meztelen férfiköltők pózolnak egy naptáron. Az 1-es típusú cukorbetegség ellen, jótékony céllal indult kezdeményezést az ihlette, hogy Bennett gyerekét 2 évesen ezzel a betegséggel diagnosztizálták.

A Wild Women Press alapítója, Victoria Bennett költő saját bőrén tapasztalta meg az 1-es típusú diabétesz kellemetlen velejáróit, amikor 2 éves fiánál megállapították, hogy ebben szenved. A költőnőt ez sarkallta arra, hogy jótékony céllal összehozzon egy naptárt, amelyen meztelen (vagy majdnem az) férfiköltők pózolnak az ügyért. A „The Naked Muse” (A meztelen múzsa) című naptár készítésekor a férfiköltők egy-egy női fotóssal dolgoztak együtt, és minden hónaphoz egy-egy költőnő verse csatlakozik.

Az ötletgazda elmondta: mindig is a női műveket szerette volna népszerűsíteni, ezzel a naptárral pedig a férfi múzsa ideáját járják körül – szemben a női múzsa sztereotípiájával. A legjobb dolog az egészben – amellett, hogy pénzt tudnak gyűjteni kutatási célokra – szerinte az volt, ahogy a kissé félénk költők a saját meztelenségükre reflektáltak. Ez a fajta nyílt kiszolgáltatottság és a cukorbetegség, mint rejtett gyengeség így különösen érdekes párbeszédbe kezdhetett – mondta.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek