Jean Reno a BuSho-n: hetedik alkalommal nézhetünk rövidfilmeket

Augusztus 30. és szeptember 3. között újra a Vörösmarty mozi ad otthont a BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválnak, immár hetedik alkalommal. Este újra koncertek és kultúrdiszkó várja majd az érdeklődőket.

Idén megdőlt az összes eddigi rekord, hiszen 55 országból 962 nevezés érkezett – ez a mennyiség kizárólag rövidfilmből egyedülállónak tekinthető Magyarországon. A versenyprogramban 93 alkotás szerepel majd, kategóriánként 65 fikció, 16 animáció valamint 12 kísérleti film. Idén nemzetközileg ismert nevek is felbukkannak, többek között Jean Reno a The Philosopher c. filmben, Djoko Rosic az Along the wire-ben vagy éppen Elek Ferenc a Finálé-ban. Az animátorok között Cakó Ferenc munkája a világhírű lengyel animációs filmekkel száll versenybe, de több nagy fesztivált megjárt rövidfilm is érkezett.

A nevezési statisztikák szerint a legtöbb film a spanyoloktól került a legjobbak közé, de összességében színes a nemzetek listája is. Ezen kívül idén is lesz Panorama szekció, melyben a versenyről éppen lemaradt alkotásokat és egyéb érdekességeket vetítik majd, valamint szokás szerint műsorra tűzik valamennyi beérkezett magyar alkotást, hogy minden hazai alkotónak lehetőséget biztosítsanak filmjének bemutatására. Ismét rengeteg külföldi vendég jelezte részvételét a fesztiválra, és a szervezők nagyon bíznak benne, hogy az érdeklődők mellett a magyar alkotók is nagy számban tiszteletüket teszik majd. A kísérőprogramok között idén is lesz best off-est, koncertek a Trafikban, és esténként Kultúrdiszkó. További részletek, a fesztivál weboldalán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek