KULTÚR RÖVIDHÍR

Kevin Macdonald az egész világról készített filmet

2011. július 30., szombat 10:14

Nagyszabású filmtervet valósított meg az Utolsó skót király és a Dolgok állása rendezője, Kevin Macdonald: a világ 192 országában felvett anyagból készített dokut.

A felvételeket egyetlen dolog köti össze: kivétel nélkül tavaly július 24-én készültek. A rendező még 2010 július elsején intézett felhívást a magukban kellő tehetséget érző rajongóihoz, hogy a jelzett napon készítsenek felvételt saját életükről, és azt töltsék föl Macdonald Youtube csatornájára. Az így készített felvételeket a rendező Tony Scott és Ridley Scott közreműködésével összeszedte, és összevágott belőle egy kilencven perces dokumentumfilmet, ami híven tükrözi a mindennapi emberek életének egy napját a Földön.

A filmet először a januári Sundance fesztiválon mutatták be, de a legtöbb országban július 24-én volt a hivatalos bemutató. Magyar vetítésről sajnos egyelőre nincs tudomásunk.

"Olyan epizódokat kerestünk, ami valami nagyobb metaforájaként is működik" - mondta a rendező az All things Considered műsorvezetőjének, Guy Roznak. A rendező szerint a film megnézése igazi filozófiai élmény, ráadásul mesterien felvett jeleneteket tartalmaz - írja az npr.org. "Könnyen ráébreszthetik a nézőt, hogy azok a kulturális különbségek, amik mentén az életünket éljük, mennyire nem fontosak" - mondta.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta