KULTÚR RÖVIDHÍR

Michelle Yeoh-t kitoloncolták Burmából

2011. június 30., csütörtök 17:03

Nem engedélyezték Michelle Yeoh-nak, hogy legújabb filmjének jeleneteit forgassa Burmában: a színésznőt a gép leszállása után azonnal kitoloncolták az országból.

Aung San Suu Kyi életéről forgat filmet Michelle Yeoh színésznő, amit a burmai hatóságok nem néztek jó szemmel. A Luc Besson rendezte The Lady főhőse ugyanis a demokrata ellenállás egyik vezéralakja, ami érthető módon szúrja a jelenlegi burmai rezsim szemét.

"A színésznőt azonnal kiutasítottuk, ugyanis feketelistán van" - mondta el a Reutersnek egy burmai tisztviselő. Yeoh-t valószínűleg váratlanul érte a dolog, ezt megelőzően ugyanis többször járt az országban, és személyesen is találkozott a politikus asszonnyal - ráadásul nem sokkal azután, hogy Suu Kyit kiengedték hét évig tartó háziőrizetéből. Ez a kis incidens a film ütemezését nem befolyásolja, a tervek szerint továbbra is idén októberben tartják a bemutatót.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta