Átadják a szarvasi Víziszínházat

Közép-Európa szívében nyitja meg kapuit Békés megye legújabb játszóhelye, a Szarvasi Vízi Színház. A Hármas-Körös holtágának partján fekvő, közel ezer néző befogadására alkalmas létesítményt szombaton adják át.

Idén nyáron már mindenki élvezheti a festői szépségű, különleges hangulatú szabadtéri színpad varázsát, ahol a Békés Megyei Jókai Színház szervezésében láthatnak majd irodalmi, zenés, táncos produkciókat a kultúra kedvelői. „A Vízi Színház a jövő kapuja itt, Szarvason, Békés megye kapujában.” – hangsúlyozta Besenczi Zoltán, Szarvas város alpolgármestere. A komplexum küldetése sokrétű: egyrészt kiszolgálni a helyi lakosság igényeit, másrészt az idegenforgalmi vonzerővel rendelkező színházba - s a kulturális kínálaton keresztül Békés megyébe - csábítani turisták százait.

Bár a hivatalos nyitógála az új szarvasi víziszínpadon csak június 25-én lesz, a június 3-án próbaképpen szervezett Csík zenekar koncertjén is megtelt az 1000 fős nézőtér. A Csík zenekar huszonhárom éves műfajalkotó történetében rengeteg díjat és elismerést szerzett már határainkon innen és túl. A népzene és a könnyedebb műfajok ötvözésével népszerűvé vált együttes ezen az estén egy másfélórás koncerttel avatta fel Békés megye új játszóhelyét. A megnyitó ünnepségig, amelyet a Jókai színház szervezésében láthat a közönség, még el kell végezni néhány apró simítást az új víziszínházon, de ez az este bebizonyította mindenkinek, hogy Szarvason, a csodálatos természeti környezetben fekvő létesítmény az egész országból számíthat az előadók és a közönség figyelmére is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek