KULTÚR RÖVIDHÍR

Roger Waters magyar gyerekekkel lép színpadra

2011. június 14., kedd 14:15

A Pink Floyd korábbi basszusgitárosa, Roger Waters a legendás The Wall 30 éves jubileumi turnéjának budapesti állomásán, június 22-én az Együtt a Gyermekekért Alapítvány által pártfogolt 16 gyerekkel énekli el az Another Brick In The Wall című dalt.

Roger Waters egész életében felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért: ezt folytatja a legendás The Wall (A Fal) 30 éves jubileumi turnéján is. Június 22-én a Papp László Budapest Sportaréna lesz az aktuális állomás, ahol az abonyi székhelyű Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány 16 pártfogoltja a sztárral és zenekarával együtt énekli el a legendás Another Brick In The Wall című dalt, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekelték.

Közös próba és fellépés Roger Waters-szel

A turnén Roger Waters minden városban helyi gyerekeket keresett a feladatra, de mindezt megtoldotta egy jótékonysági eseménnyel is. Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, az egyenlő bánásmódot. Az Együtt a Gyermekekért Alapítvány jelenleg 264 gyerekkel foglalkozik, akik alacsony iskolai végzettségű, akár munkanélküli szülők, sokgyermekes családok vagy nevelőszülők gyermekei.

A kiválasztott 16 gyerek a koncert napján együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával. Az énekes-basszusgitáros előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Ezen felül Roger Waters az alapítványt egy kisebb összeggel is támogatja, megköszönve munkájukat, erőfeszítéseiket a hátrányos helyzetű gyermekek sorsának jobbra fordításáért.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta