Roger Waters magyar gyerekekkel lép színpadra

A Pink Floyd korábbi basszusgitárosa, Roger Waters a legendás The Wall 30 éves jubileumi turnéjának budapesti állomásán, június 22-én az Együtt a Gyermekekért Alapítvány által pártfogolt 16 gyerekkel énekli el az Another Brick In The Wall című dalt.

Roger Waters egész életében felemelte szavát a hatalom gépezete által elnyomott, hátrányos helyzetbe került emberekért: ezt folytatja a legendás The Wall (A Fal) 30 éves jubileumi turnéján is. Június 22-én a Papp László Budapest Sportaréna lesz az aktuális állomás, ahol az abonyi székhelyű Somogyi Iskola - Együtt a Gyermekekért Alapítvány 16 pártfogoltja a sztárral és zenekarával együtt énekli el a legendás Another Brick In The Wall című dalt, amelynek egy részét eredetileg is gyerekek énekelték.

Közös próba és fellépés Roger Waters-szel

A turnén Roger Waters minden városban helyi gyerekeket keresett a feladatra, de mindezt megtoldotta egy jótékonysági eseménnyel is. Olyan hátrányos helyzetű gyerekeket és őket segítő szervezeteket keresett, akik főként a gyermekek elkallódását akadályozzák meg, akiknek célkitűzésük, hogy akár falakat áttörve érjék el a lehetetlent, az egyenlő bánásmódot. Az Együtt a Gyermekekért Alapítvány jelenleg 264 gyerekkel foglalkozik, akik alacsony iskolai végzettségű, akár munkanélküli szülők, sokgyermekes családok vagy nevelőszülők gyermekei.

A kiválasztott 16 gyerek a koncert napján együtt próbál majd Roger Waters-szel és zenekarával. Az énekes-basszusgitáros előre jelezte, hogy szeretne velük külön is megismerkedni, közös fotókat készíteni az esemény emlékére. Ezen felül Roger Waters az alapítványt egy kisebb összeggel is támogatja, megköszönve munkájukat, erőfeszítéseiket a hátrányos helyzetű gyermekek sorsának jobbra fordításáért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek