KULTÚR RÖVIDHÍR

90 ezer euróért keltek el Napóleon angol leckéi

2011. június 11., szombat 10:33

A saccolt ár többszöröséért keltek el a kezdő tanmondatokat tartalmazó jegyzetek.

Vasárnap kerültek kalapács alá azok a kéziratok, amelyeket Napóleon készített Szent Ilona szigetén. A jegyzeteket a párizsi levél- és kézirattár vásárolta meg kilencvenháromezer euróért, ami tízszerese az előzetesen becsült értéknek. Az intézmény június 21-től tervezi kiállítani a megvásárolt iratokat, amin a száműzetését töltő császár kezdeti angol nyelvű gyakorló mondatai szerepelnek, hibás angolsággal. Ugyanez a múzeum vásárolta meg azt a kéziratot, amely Napóleon emlékiratainak vázlatát tartalmazza - ezért ötvenháromezer eurót fizettek - írja az Independent.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta