KULTÚR RÖVIDHÍR

Rendhagyó gyereknapi látványosság: francia cirkusz a Ferenc téren

2011. május 26., csütörtök 16:09

27-e és 29-e között egy igazi zsonglőrlegenda és cirkuszművész, a francia Jérôme Thomas érkezik Budapestre, miközben a IX. kerületi Ferenc téren felállított hatalmas lufiban az akrobata-zsonglőr Boris Gibé játszik egyszemélyes cirkuszt.

Ha nem a hagyományos módon akarjátok ünnepelni a gyereknapot, a Trafó hétvégére kínált programjait éppen nektek találták ki. 27-28-án ugyanis a francia zsonglőrlegenda és cirkuszművész Jérôme Thomas és Roland Auzet érkezik a kortárs művészetek házába: szemfényvesztő ügyességgel bánnak a labdákkal, hangszerekkel és a Trafó nagytermében elszórt különös, óriás tárgyakkal. A mutatványos-páros Robert Hébrard hangszerkészítővel összedolgozva képzelte el a változó formájú hangszereket és zajongó tárgyakat: Fejben zsonglőrködő férfiak című előadásuk igazi felüdülést jelent majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Eközben (pontosabban 28-29-én 19 órától) a IX. kerületi Ferenc téren, mindössze pár percnyi sétára a Trafótól átlátszó oldalú buborék-sátrat állítanak fel: ebben a hatalmas "lufiban" játszik egyszemélyes cirkuszt a francia akrobata-zsonglőr, Boris Gibé két napon át. A Bull című előadás ingyenes és 6 éven felülieknek ajánlják. A Les Choses de Rien Társulat alapítója és művészeti vezetője már egy jó ideje dolgozik azon, hogy megteremtsen egy olyan intim és érzelmekkel teli világot, amely kerete lehet egy akrobatikus táncból és zsonglőrködésből álló produkciónak.


Bull by leschosesderien

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta