KULTÚR RÖVIDHÍR

Szereted Márait? Szavazz és nyerj!

2011. április 15., péntek 15:38

Már csak április 20-ig lehet részt venni a Helikon Kiadó és a Bookline online közvélemény-kutatásában, amely Márai Sándor író töretlen népszerűségének okait keresi. A válaszadók egy kellemes, Márai tematikájú, színházzal és vacsorával kombinált estét nyerhetnek.

Márai Sándor tavaly lett volna 110 éves, népszerűsége pedig töretlen a – nem csak – hazai olvasók körében: a Helikon Kiadó 15 év alatt több mint egymillió kötetet adott el a szerző tollából. Az író születésnapján indult első online Márai közvélemény-kutatás arra keresi a választ, hogy az olvasók miért is szeretik annyira a műveit, mi a titka.

A Helikon Kiadó a Bookline-nal közösen elhatározta, hogy az eladott példányszámok és egy nagy közvélemény-kutatás tükrében felállít egy top 10-es listát a legkedveltebb Márai-művekből. Egy korábbi eladási összesítés alapján jelenleg minden sikerlistán a Füves könyv áll az első helyen (több mint 250 ezer eladott példányszámmal), de nem sokkal marad le mögötte A gyertyák csonkig égnek vagy a Napló-sorozat és az Eszter hagyatéka.

Az olvasók a Nagy Márai Kutatás kérdőívét és a nyereményjátékot a Helikon és a Bookline oldalán érhetik el. A négy főnyeremény egy-egy Márai tematikájú kellemes este színházzal és vacsorával egybekötve. A kampány április 20-ig tart.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta