KULTÚR RÖVIDHÍR

Női harisnyás lábakon álló asztal szaladgál a Trafóban

2011. április 4., hétfő 12:50

A fiatal belga művész, Miet Warlop április 7-9-ig a Trafóban összekeveri a tárgyak helyét, részeit és szerepét. Springville egy olyan furcsa világ, ahol különleges félig ember - félig tárgy hibrid lények kószálnak, és ahol az étkezőasztal női harisnyás lábakon áll, majd fogja magát és elszalad.

Április 7-9-ig a Trafó beavató programjának részeként láthatjuk a belga Miet Warlop előadását, amelyben a mindennapok élettelen tárgyainak mozgósítása, új élettel való feltöltése központi szerepet játszik. A művész makacsul keresi az új jelentést és feladatot azok számára a tárgyak számára, amik annyira megszokottak számunkra, hogy a bennük rejlő lehetőség már kimerülni látszik.

Fotó: Reinout Hiel
Fotó: Reinout Hiel

Az 1977-es születésű Miet Warlop sokoldalú művészi munkája a színházi és táncelőadások mellett képzőművészeti alkotásokat és köztéri performanszokat is magába foglal. A fiatal belga művésznő alkotásaiban nagy szerepet kapnak a mindennapi tevékenységek és használati tárgyak, amelyek a szokásostól eltérő kontextusba helyezve új jelentést kapnak, és a közöttük lévő kapcsolat is megváltozik. Warlop munkáiban – akár egy hurrikán által feldúlt területen – felborul a rend, de a pusztítás egy új élet, egy új logika kezdetét is jelenti.

A jelentkező csoportok rejtélyes dobozt kapnak

Az április 7-én 19 órakor kezdődő előadás után egy-másfél órás feldolgozó foglalkozást tartanak drámapedagógusok vezetésével és az alkotók részvételével. Az előadásra jelentkező csoportoknak egy különleges, drámapedagógusok által összeállított Springville Beavató Csomagot biztosítanak és juttatnak el. A csomag tulajdonképpen egy rejtélyes doboz és egy foglalkozás-vázlat, kellékekkel,  játékos feladatsorral, melynek segítségével az iskolai csoportok előadás előtt és után a saját ritmusukban, iskolai környezetben foglalkozhatnak a darabbal. Az előadásra 10-30 fős csoportok jelentkezését várják a beavato@trafo.hu címen.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta