Női harisnyás lábakon álló asztal szaladgál a Trafóban

A fiatal belga művész, Miet Warlop április 7-9-ig a Trafóban összekeveri a tárgyak helyét, részeit és szerepét. Springville egy olyan furcsa világ, ahol különleges félig ember - félig tárgy hibrid lények kószálnak, és ahol az étkezőasztal női harisnyás lábakon áll, majd fogja magát és elszalad.

Április 7-9-ig a Trafó beavató programjának részeként láthatjuk a belga Miet Warlop előadását, amelyben a mindennapok élettelen tárgyainak mozgósítása, új élettel való feltöltése központi szerepet játszik. A művész makacsul keresi az új jelentést és feladatot azok számára a tárgyak számára, amik annyira megszokottak számunkra, hogy a bennük rejlő lehetőség már kimerülni látszik.

Fotó: Reinout Hiel
Fotó: Reinout Hiel

Az 1977-es születésű Miet Warlop sokoldalú művészi munkája a színházi és táncelőadások mellett képzőművészeti alkotásokat és köztéri performanszokat is magába foglal. A fiatal belga művésznő alkotásaiban nagy szerepet kapnak a mindennapi tevékenységek és használati tárgyak, amelyek a szokásostól eltérő kontextusba helyezve új jelentést kapnak, és a közöttük lévő kapcsolat is megváltozik. Warlop munkáiban – akár egy hurrikán által feldúlt területen – felborul a rend, de a pusztítás egy új élet, egy új logika kezdetét is jelenti.

A jelentkező csoportok rejtélyes dobozt kapnak

Az április 7-én 19 órakor kezdődő előadás után egy-másfél órás feldolgozó foglalkozást tartanak drámapedagógusok vezetésével és az alkotók részvételével. Az előadásra jelentkező csoportoknak egy különleges, drámapedagógusok által összeállított Springville Beavató Csomagot biztosítanak és juttatnak el. A csomag tulajdonképpen egy rejtélyes doboz és egy foglalkozás-vázlat, kellékekkel,  játékos feladatsorral, melynek segítségével az iskolai csoportok előadás előtt és után a saját ritmusukban, iskolai környezetben foglalkozhatnak a darabbal. Az előadásra 10-30 fős csoportok jelentkezését várják a beavato@trafo.hu címen.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek