KULTÚR RÖVIDHÍR

Madonna alapítványa közel 4 millió dollárt pazarolt el

2011. március 25., péntek 15:04

A menedzsereket kirúgták, miután kiderült, hogy 3,8 millió dollárt költöttek el egy projektre, ami soha nem valósult meg.

Kirúgták Madonna Malawi-i gyerekeket segítő alapítványától azokat a menedszereket, akik 3,8 millió dollárt pocsékoltak el egy olyan iskolára, ami soha nem fog megépülni - adta hírül a Guardian.

A hír egy könyvvizsgálat után került nyilvánosságra, amit azért végeztek el, hogy rendezzék a tervezett 15 millió dolláros elit lányiskola építése körüli problémákat. Az alapítvány ügyvezető igazgatója, Philippe van den Bossche, Madonna korábbi edzőjének partnere októberben távozott, amikor kritika érte a menedzselési stílusát és költekezését. A vizsgálat során olyan furcsa kiadásokra derült fény, mint két még ki sem nevezett alkalmazottnak utalt fizetés, drága szolgálati autók, golftanfolyam, ingyenes lakhatás és autó sofőrrel az iskola gazgatója számára.

A vizsgálat az iskola leendő igazgatójáról, Anjimile Oponyoról is lesújtó véleményt fogalmazott meg: karizmatikus személyisége mögött nem volt valós tapasztalat és gyakorlati érzék. Az épületnek decemberre kellett volna elkészülnie, de az alapítvány úgy döntött, ezek után mégsem építik meg. Ennek ellenére Madonna azt nyilatkozta, hogy folytatni fogják a munkát Malawiban, mert az oktatási krízissel muszáj foglalkozni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta