Madonna alapítványa közel 4 millió dollárt pazarolt el

A menedzsereket kirúgták, miután kiderült, hogy 3,8 millió dollárt költöttek el egy projektre, ami soha nem valósult meg.

Kirúgták Madonna Malawi-i gyerekeket segítő alapítványától azokat a menedszereket, akik 3,8 millió dollárt pocsékoltak el egy olyan iskolára, ami soha nem fog megépülni - adta hírül a Guardian.

A hír egy könyvvizsgálat után került nyilvánosságra, amit azért végeztek el, hogy rendezzék a tervezett 15 millió dolláros elit lányiskola építése körüli problémákat. Az alapítvány ügyvezető igazgatója, Philippe van den Bossche, Madonna korábbi edzőjének partnere októberben távozott, amikor kritika érte a menedzselési stílusát és költekezését. A vizsgálat során olyan furcsa kiadásokra derült fény, mint két még ki sem nevezett alkalmazottnak utalt fizetés, drága szolgálati autók, golftanfolyam, ingyenes lakhatás és autó sofőrrel az iskola gazgatója számára.

A vizsgálat az iskola leendő igazgatójáról, Anjimile Oponyoról is lesújtó véleményt fogalmazott meg: karizmatikus személyisége mögött nem volt valós tapasztalat és gyakorlati érzék. Az épületnek decemberre kellett volna elkészülnie, de az alapítvány úgy döntött, ezek után mégsem építik meg. Ennek ellenére Madonna azt nyilatkozta, hogy folytatni fogják a munkát Malawiban, mert az oktatási krízissel muszáj foglalkozni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek