KULTÚR RÖVIDHÍR

Meghalt Elizabeth Taylor

2011. március 23., szerda 14:38

A hollywoodi ikon Los Angeles-i otthonában hunyt el, pangásos szívelégtelenségben. Régóta küzdött már szív és tüdőproblémákkal, emellett alkohol és gyógyszerfüggősége is köztudott volt. A huszadik század egyik legünnepeltebb színésznikonja 79 évet élt.

A filmes szerepeiről és házasságairól egyaránt híres színésznő fénykorában az egyik legszebb és legtehetségesebb dívának számított, ám az utóbbi években már jobbára csak egészségügyi problémáiról és alkoholbetegségéről cikkezett a bulvársajtó. Szívproblémáját 2004-ben diagnosztizálták, emiatt állandó rosszullétei voltak, és egy korábbi forgatási baleset miatt súlyos gerincferdüléssel is küzdött. Gyenge egészsége ellenére folyamatosan részt vett több jótékonységi akcióban, többek között az általa alapított AIDS alapítvány munkájában.

Pangásos szívelégtelenég:

A szívelégtelenség (pangásos szívelégtelenség) súlyos állapot, amelyben a szívből percenként pumpált vér mennyisége (perctérfogat) elégtelen a test normális oxigén- és tápanyagszükségletének biztosítására. Sok oka lehet, beleértve számos betegséget, gyakoribb idősebb emberekben, mert idősebb korban gyakrabban fordul elő olyan betegség, amely szívelégtelenséget hozhat létre.

Forrás: hazipatika.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta