Meghalt Elizabeth Taylor

A hollywoodi ikon Los Angeles-i otthonában hunyt el, pangásos szívelégtelenségben. Régóta küzdött már szív és tüdőproblémákkal, emellett alkohol és gyógyszerfüggősége is köztudott volt. A huszadik század egyik legünnepeltebb színésznikonja 79 évet élt.

A filmes szerepeiről és házasságairól egyaránt híres színésznő fénykorában az egyik legszebb és legtehetségesebb dívának számított, ám az utóbbi években már jobbára csak egészségügyi problémáiról és alkoholbetegségéről cikkezett a bulvársajtó. Szívproblémáját 2004-ben diagnosztizálták, emiatt állandó rosszullétei voltak, és egy korábbi forgatási baleset miatt súlyos gerincferdüléssel is küzdött. Gyenge egészsége ellenére folyamatosan részt vett több jótékonységi akcióban, többek között az általa alapított AIDS alapítvány munkájában.

Pangásos szívelégtelenég:

A szívelégtelenség (pangásos szívelégtelenség) súlyos állapot, amelyben a szívből percenként pumpált vér mennyisége (perctérfogat) elégtelen a test normális oxigén- és tápanyagszükségletének biztosítására. Sok oka lehet, beleértve számos betegséget, gyakoribb idősebb emberekben, mert idősebb korban gyakrabban fordul elő olyan betegség, amely szívelégtelenséget hozhat létre.

Forrás: hazipatika.com

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek