KULTÚR RÖVIDHÍR

Bulizz a lengyel ivócimboráiddal

2011. március 22., kedd 14:58

Március 23-a 2007 óta hivatalosan is a Lengyel-Magyar Barátság napja. Csütörtöktől szombatig három helyszínen számos program várja azokat, akik a lengyel gasztronómiával, zenével, filmekkel szeretnének közelebbről is megismerkedni.

A Tündérgyár szervezte eseménysorozaton március 24. és 26. közt ismerhetjük meg a magyarok legjobb ivócimborájaként számon tartott lengyel nép kultúráját. Három helyszínen zajlanak a programok.

A Mappa Club pincéje erre az időre lengyel vendéglővé alakul, ahol többek közt céklalevest és serniket is kóstolhatunk. Jazztől hip-hopig sokféle stílusban játszanak majd magyar és lengyel zenekarok, ezen kívül lesznek filmblokkok és fotókiállítás is. A szombati napot pedig a városi kerékpározás ügyének szentelik, ami Lengyelországban és nálunk is egyre nagyobb teret hódít.

Részletes programot a Tündérgyár oldalán találtok.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta