KULTÚR RÖVIDHÍR

Edward Norton alapítványa segít a japán katasztrófa áldozatain

2011. március 21., hétfő 14:04

Edward Norton hivatalos weboldalán keresztül kér támogatást a japán földrengés és szökőár áldozatainak megsegítésére.

Edward Norton visszatért, de ezúttal a jótékonykodáshoz. Crowdrise nevű honlapján gyűjt pénzt a japán földrengés és az azt követő szökőár áldozatainak - írja az Ecorazzi című környezetvédelmi portál. "Japán éppen egy óriási katasztrófa következményeit szenvedi. Kérem, csatlakozzon adományaival az alábbi projektekhez vagy kezdeményezzen saját gyűjtést. Legyen Ön is részese az adakozásnak és beszélje rá barátait is" - így szól Edward Norton felhívása.

Olyan mint a kommunizmus, de jóval szórakoztatóbb

A Crowdrise nevű weboldalt a színész tavaly azzal a céllal indította, hogy összefogja a rajongókat és a hírességeket, valamint hogy koordinálja a különböző humanitárius célú adománygyűjtési akciókat. Már több mint 35 ezer dollár gyűlt össze a japán katasztrófa áldozatainak jórészt kisebb felajánlásokból. Ha a honlap hírfolyamán az egyes tételeket megnézzük, kiderül, hogy az adományozott összegek tíztől pár száz dollárig terjednek. Várható, hogy napokon belül összegyűlik az előirányzott 40 ezer.

Norton japán kapcsolata

Edward Norton a Yale egyetem hallgatója volt. Itt kezdett el japánul tanulni. A diákévek után nagyapja cégénél dolgozott Osakában. 1991-től 1994-ig élt Japánban.

A Crowdrise úgy kommentálja a munkacsoportok tevékenységét, hogy kicsit olyan mint a kommunizmus, de jóval szórakoztatóbb.

Múlt pénteken Japán északi részét kilences erősségű földrengés rázta meg, amit egy hasonlóan pusztító szökőár kísért. Hatalmas hullámok csaptak le a partvidékre, néhol akár tízméteresek. A becslések szerint a természeti csapás akár százezer embert is megölhetett. Az amúgy is súlyos helyzetet tovább rontotta, hogy a földrengés következtében atomerőművek sérültek meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta