Mielőtt meghalok, szeretnék súlytalanságban szeretkezni

Mindenkinek van egy álma. Ebből indult ki Candy Chang, aki várostervező és képzőművész hivatását egyesítette legújabb projektjében.

New Orleans egyik lebontásra ítélt háztömbjének falán óriási fekete táblát alakított ki csapatával, ami arra ösztönzi az arra járókat, hogy végiggondolják, mit szeretnének mindenképpen átélni, mielőtt meghalnak. Chang folyamatosan nyomon követi és dokumentálja, hogyan reagál a közösség a kérdés feltevésére. A több száz üresen hagyott hely lassanként teljesen megtelt vágyakkal - a filozofikus, pimasz vagy éppen döbbenetesen őszinte mondatok a közelmúlt egyik legjobb közösségi műalkotását rajzolták ki.

Katt a képre még több képért!
Katt a képre még több képért!

A legtöbb vágy a válaszadók életére vonatkozik, de nagyon jó látni, hogy sokan kívánnak másnak, és többször felbukkan a szeretnélek boldoggá tenni, illetve az álmodozás a világbékéről. Valaki halhatatlan szeretne lenni, valaki híres, esetleg a következő YouTube-szenzáció. Valaki a lánya diplomáját szeretné megélni, valaki könyvet tervez. Valaki Robert Downey Juniorral szeretne szeretkezni, valaki a súlytalanság állapotában.

Candy Chang lehetővé tette, hogy egy tökéletesen halott teret a környékbeliek töltsenek meg élettel. Mielőtt meghalok, szeretnék látni egy ilyen falat Budapesten.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek