Alternatív nőnap a Gödörben – Nem csak nőknek

Nők Napja – Nem csak nőknek! címmel rendhagyó nőnapi eseménynek ad otthont március 6-án a Gödör Klub. A koncertek mellett műhelyfoglalkozások, kerekasztal-beszélgetések, kiállítás és játszóház is árnyalja majd a nem mindennapi ünnepet. Fellép többek közt Takáts Eszter, az Egy Kiss Erzsi Zene és Varga Zsuzsa is.

A hétvégén azok a nők is elégedettek lehetnek, akik nem túlzottan rajonganak a nőnapért, de legalábbis feleslegesnek tartják. Az egy szál virág üres gesztusa helyett ugyanis március 6-án, vasárnap délutántól estébe nyúlóan egy igazi alternatív nőnapi banzáj veszi kezdetét a Gödörben. A Nők Napja – Nem csak nőknek! elnevezésű fesztivál fellépőgárdája magáért beszél: hallhatjuk többek közt Takáts Esztert, Varga Zsuzsát és zenekarát, az Egy Kiss Erzsi Zenét, Judie Jayt és Láng Annamáriát, aki a DAV Five-val és „fekete alteregójával”, SYD-del lép színpadra.

14 és 18 óra között műhelyfoglalkozások zajlanak önbecsülés és párkapcsolat témában, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) egyesület szervezésében. Lesz könyvbemutató, emellett a családon belüli erőszakról szóló kerekasztal-beszélgetésen is részt vehetünk, de a nők elleni erőszak médiában való megjelenése is terítékre kerül.

Reklámok és NEMek címmel kiállítás nyílik: a FIONA Alapítvány „a négy visegrádi országban látható utcai plakátokról készült fotókon keresztül kívánja felhívni a figyelmet a szexista, azaz a nőket és férfiakat leegyszerűsített nemi sztereotípiákon keresztül bemutató, vagy öncélú szexualitást alkalmazó reklámokra”. A felállított standokon civilszervezetek segítségével vehetünk részt különböző játékokban, a kisebbek pedig a Magyar Cserkészlány Szövetség által 20 óráig üzemeltetett játszóházban ejtőzhetnek.

19 óráig a belépés ingyenes, utána 1000 forint, amellyel a NANE egyesületet támogatod.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek